«A hores d'ara, ningú sap on anirà el Corte Inglès». Amb aquesta rotunditat es va expressar el regidor d'Urbanisme, Arcadi Vilert, davant la insistència per part dels regidors de CiU en conèixer l'ubicació exacte de la locomotora del comerç urbà. Els nacionalistes van fer una pregunta sobre el Pla d'Orientació d'Equipaments Comercials (POEC) després que la Generalitat n'hagi supeditat l'aprovació la incorporació al text d'algunes millores. A banda de preguntar sobre la ubicació exacte, els nacionalistes, que per boca del regidor Josep Lluis Martí van acusar el govern de «marejar la perdiu», també es van interessar per l'interés del Corte Inglés d'instal·lar-se a la ciutat.
La primera tinent d'alcalde, Pilar González-Agápito, va explicar que ella mateixa i l'alcalde van mantenir una reunió amb els representants del Corte Inglès en què els van anunciar el seu interés d'obrir un centre a Mataró, interés que s'ha reiterat en contactes posteriors. Gonzàlez també va deixar clar que la ubicació definitiva dels grans magatzems dependrà del resultat de tres estudis que s'estan realitzant actualment: un de movilitat, un altre sobre l'impacte en el comerç del centre i el tercer sobre infraestructures.
En la roda de premsa posterior al ple, Gonzàlez va reiterar l'interès del Corte Inglès en Mataró i que aquesta és també la prioritat de l'ajuntament, però va explicar que altres operados, com Caprabo, s'han interessat en la ciutat per instal·lar-hi un centre comercial de grans dimensions.
López pregunta per la successió de Mas
El portaveu del grup municipal popular, Joan López, es va interessar ahir al ple pel procés iniciat pels socialistes mataronins per escollir el successor de Manuel Mas. López va criticar els socialistes per haver iniciat el procés en un moment en què l'alcalde estava de baixa i va considerar que s'hauria d'haver portat al ple «un debat que està al carrer». Segons López, mentre que els socialistes discuteixen sobre «i tu de qui ets», el govern municipal es troba en una situació «precària, inestable i completament provisional». Joan Antoni Baron, que va respondre en qualitat de portaveu del grup municipal socialista, va acusar López de «fabulador extraordinari» i d' «intentar confondre-ho tot». Baron es va limitar a explicar que l'alcalde està en procés de reincorporació i que durant la seva baixa l'ha substituit «qui l'ha de substituir, la primera tinent d'alcalde». Sobre el procés de successió, Baron es va negar a parlar-ne ja que és una qüestió del partit i no de l'ajuntament.
Demanen a Renfe que adapti els accessos
El ple municipal va aprovar per unanimitat una declaració institucional referida als problemes d'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda que presenten els serveis de RENFE. El regidor de Serveis Socials, Oriol Batista, va ser l'encarregat d'exposar la declaració, que acorda exigir a RENFE una millorar en l'accessibilitat als seus espais, tant als trens com a les màquines expenedores de bitllets. El portaveu del grup municipal de CiU, Joaquim Esperalba, va afegir que ara «no n'hi ha prou en vetllar per l'accessibilitat i cal fer un pas més en aspectes d'adaptabilitat». Per la seva banda, Toni Civit va assenyalar que la declaració arriba en un moment oportú ja que enguany se celebra l'Any dels Discapacitats.
CiU proposa la creació d'una radio i un butlletí municipal
El grup municipal de CiU a presentar una proposta de resolució sobre l'aplicació del reglament de participació ciutadana en la que es proposava la creació per part del govern, d'una ràdio i d'un butlletí municipal, així com d'un reglament intern que estableixi les formes de participació en aquests mitjans dels grups municipals i les entitats ciutadanes. CiU també va demanar una millora dels mecanismes d'informació de Comissions informatives, organismes autònoms i consells d'administració. El govern municipal va votar a favor del segon punt de la proposta però es va oposar al primer. Esteve Terrades, regidor de presidència, va argumentar que abans de qualsevol actuació en aquest àmbit cal fer i aprovar un pla de comunicació. Terrades va avançar que «abans de final d'any ja hi haurà un document base d'aquest pla» i va advertir que la voluntat del govern és de treballar «amb ritme, sense precipitacion, amb rigor i sense crear falses expectatives».
Aproven l'elaboració d'un pla d'actuació per a la promoció de la ciutat
Durant el ple també es va aprovar una proposta de resolució per a l'elaboració d'un pla d'actuació per a la promoció de la ciutat de Mataró. Tots els grups municipals van acordar l'elaboració d'un Pla d'Actuació per a la Promoció de la Ciutat. Aquest document, que es desenvoluparà a través de l'IMPEM, haurà de definir les diferents fases d'actuació, catalogarà els recursos de què disposa la ciutat, definirà els objectius i determinarà les actuacions necessàries amb calendari i les implicacions necessàries dels agents de la ciutat que dotaran la ciutat d'una marca identificativa. Una comissió serà l'encarregada d'elaborar i fer el seguiment d'aquest pla, que haurà d'estar enllestit dins l'exercici del 2004.
Noves places d'escoles bressol municipals
El govern tripartit crearà 330 noves places per a les escoles bressol des d'ara i fins al final de mandat. D'aquestes 330, 36 s'ofertaran a partir del gener, quan obri el nou edifici de l'escola Tabalet. La resta sorgiran de la construcció de dues noves escoles bressol (214 places) i de l'optimització de l'espai dels centres existents (80 places). Així ho va confirmar el regidor d'Ensenyament, Pep Comas, en resposta a una pregunta presentada pel grup municipal de CiU sobre la manca de places.
Comentaris