-
-

V. Bueno

El govern municipal aposta per mantenir Can Xalant

L'equipament s'integra a la nova Xarxa de Centres d'Arts Visuals i mantindrà la seva línia d'actuació, tot i que se'n potenciarà la difusió

El futur de Can Xalant era una incògnita encara pendent de resoldre des de que CiU es va fer amb el poder a l’Ajuntament de Mataró. Des dels seus temps a l’oposició, el partit s’havia mostrat molt crític amb la línia d’actuació d’aquest centre de creació i pensament contemporani, que depèn de l’Ajuntament i de la Generalitat. Finalment, però, Can Xalant seguirà obert i mantindrà una línia força similar a l’actual, centrada en les arts visuals contemporànies. El que sí que es potenciarà és la difusió de totes les activitats que s’hi realitzen. Aquest dijous s’ha anunciat que Can Xalant forma part de la nova Xarxa de Centres d'Arts Visuals de Catalunya, que té com a objectiu fomentar l’art contemporani perquè s’obri a la societat i dinamitzi el teixit artístic del país.

A més de Can Xalant, aquesta xarxa impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat i vuit ajuntaments comptarà amb El centre d'art Bòlit de Girona, l'ACVic Centre d'arts Contemporànies, la Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat, el Centre d'art de Tarragona, La Panera de Lleida, Lo Pati d'Amposta i el futur Centre d'art contemporani de Barcelona que s'ubicarà a la fàbrica Fabra i Coats. El departament de Cultura i cada ajuntament membre de la Xarxa de Centres d'Arts Visuals signaran un contracte programa on es definiran els objectius, les responsabilitats i els indicadors per cada centre. El MACBA i l’Ars Santa Mònica també s’integren a aquesta xarxa.

A la pràctica, això significa que Can Xalant mantindrà les seves portes obertes i que la  línia d’actuació, criticada per part d’un sector de l’art i la cultura de la ciutat, tampoc variarà notablement. Així ho asseguren fonts municipals, que destaquen que el canvi principal a partir d’ara es produirà en l’àmbit de la difusió. La instrucció des de la Generalitat en la reunió d’avui ha estat molt clara: cal millorar la difusió de la tasca que es realitza en aquest conjunt de centres. Les mateixes fonts destaquen que a partir d’ara, Can Xalant serà “més permeable” a la ciutadania i “més visible”. A l’acte d’aquest dijous hi ha assistit el regidor de Cultura de Mataró, Joaquim Fernàndez, ha destacat que aquesta nova xarxa “dóna un impuls a la difusió que és el que ens faltava a Mataró”. “Després de vuit anys d’història del centre ens obre una certa etapa amb esperança amb moltes oportunitats i que suposa una aposta per l’art contemporani”, ha afegit.

Concurs per a la gestió
Un dels temes pendents a Can Xalant és la convocatòria d’un concurs per a la gestió del centre. El contracte de concessió als gestors actuals, ACM i Trànsit Projectes –al capdavant de l’equipament des de la seva fundació- finalitza el mes de maig. Amb la integració en aquesta nova xarxa nacional i el canvi en el plec de condicions per gestionar el centre que això comporta, el consistori ha de convocar el concurs durant aquest any.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive