L'edifici principal de la plaça de Can Xammar on es pretenia traslladar la biblioteca. Foto: R.Gallofré
L'edifici principal de la plaça de Can Xammar on es pretenia traslladar la biblioteca. Foto: R.Gallofré

El Govern descarta ara traslladar la biblioteca del centre a Can Xammar

L'edifici de l'antic Actua no és prou gran per acollir-la i l'executiu prefereix prioritzar la construcció de la quarta biblioteca al nord de la ciutat

La idea de traslladar la biblioteca de la Fundació Iluro a Can Xammar no es farà realitat, com a mínim a curt termini. El govern municipal ho ha descartat, després d'anunciar a finals  de l'any passat que ho estava estudiant, després que els informes tècnics apuntessin que l'edifici de l'antic Actua, a la plaça de la Muralla, no és prou gran per acollir l'equipament. Caldria un projecte arquitectònic d'ampliació que el govern no està disposat a assumir, almenys durant aquest 2018.

Si bé no es descarta que en un futur la biblioteca de l'antiga Caixa Laietana, la més antiga de la ciutat, canviï de seu, de moment es quedarà a on està, a la plaça de l'Ajuntament. El que sí s'implementarà aquest 2018 és el que es preveu al conveni signat entre l'Ajuntament i la Fundació Iluro, gestora del llegat de l'Obra Social de l'extinta caixa d'estalvis mataronina. En aquest acord hi figura que l'equipament passi a formar part de la xarxa de biblioteques públiques de la Diputació, junt amb la Pompeu Fabra i l'Antoni Comas. 

La Diputació ha dictaminat que el principal edifici de Can Xammar té unes dimensions massa reduïdes per acollir-hi una biblioteca de proximitat

La Diputació ha dictaminat que el principal edifici de Can Xammar, propietat de PUMSA i actualment buit (després d'haver acollit la botiga Actua i altres negocis que no van fructificar) té unes dimensions massa reduïdes per acollir-hi una biblioteca de proximitat, categoria en la qual s'ha d'incloure la tercera biblioteca pública de la ciutat. Així ho ha explicat a Capgros.com el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez. "Davant d'això preferim prioritzar l'estudi d'on ha d'anar la quarta biblioteca, quantitat que ens toca tenir per ràtio d'habitants, mentre avancem en el que preveu el conveni amb la Fundació", ha dit Jerez. La citada quarta biblioteca encara no té projecte ni emplaçament definit, però sempre s'ha parlat del Triangle de Molins com l'opció més adequada. 

Interior de la biblioteca popular

El grup municipal de Ciutadans s'ha atribuït haver forçat al govern del PSC aquest canvi de criteri, en el marc d'un acord entre els dos partits per l'aprovació del Pressupost Municipal de 2018. En una nota de premsa, C's, ha explicat que "per a nosaltres era prioritari la quarta biblioteca a Cirera-Molins". En aquest sentit, aquesta prioritat “era incompatible en gastar-se al voltant d’un milió d’euros en traslladar la biblioteca ubicada al centre de la ciutat a Can Xammar. Des del PSC, però, neguen que la decisió hagi estat una concessió a C's per aconseguir el seu suport, sino que ja l'havien pres abans, en consonància amb el que havia dictat l'estudi de la Diputació. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive