El govern municipal ha fet un pas més cap a la participació ciutadana ampliant les eines i els mecanismes que faran possible la implicació dels mataronins en el procés d'elaboració del pressupost municipal del 2006. Entre les novetats més importants destaca l'avançament de l'inici del procés al juny, fet que amplia en tres mesos el període de debat al voltant dels pressupostos. L'any passat el procés es va iniciar al setembre amb una audiència pública temàtica, que aquest any queda substituïda per les reunions en el si del Consell de Ciutat recentment constituit, que tindrà un major paper, així com també el tindran els consells territorials i els consells dels organismes autònoms. A més, també es recolliran les aportacions dels ciutadans a través d'un sistema de bústies instal·lades a les oficines d'atenció ciutadana, centres cívics i altres equipaments municipals, així com a través de l'eina consensus, el web municipal i el telèfon 010 d'informació ciutadana.
«Els del 2006 seran un PAM i un pressupost més participats que l'any passat», ha afirmat l'alcalde, Joan Antoni Baron, avui en una roda de premsa a la qual també han intervingut la regidora de participació ciutadana, Maria Rosa Cuscó, i la regidora de Serveis Centrals i Planificació, Pilar Gonzàlez Agàpito.
La primera reunió
El procés participatiu dels pressupostos ha començat avui a la tarda amb una reunió del Consell de Ciutat al centre cívic del Pla d'en Boet en què s'ha donat a conèixer les novetats del procés participatiu, el calendari, el marc econòmic de l'Ajuntament i un document de prioritats previ al Pla d'Actuació Municipal i que recull les propostes inicials del govern municipals.
Un cop celebrada la reunió inicial del Consell de Ciutat, s'ha encetat un període de debat i recollida de propostes tant en el si dels consells territorials i dels organismes autònoms com dels ciutadans mateix. Aquesta fase s'allargarà fins al 20 de setembre, data en què tindrà lloc una segona reunió del Consell de Ciutat. En aquesta reunió s'haurà de'establir l'ordre de prioritat de les propostes que es recolliran en un document que es farà arribar al govern municipal. Aquest document servirà de base per redactar un avantprojecte del PAM i de pressupost, que es presentarà a la ciutadania en una audiència pública abans de la seva aprovació inicial al Ple.
-
Les prioritats
PARTICIPACIÓ CIUTADANA
-Consolidar el Consell de Ciutat i els consells territorials
-Elaborar un nou reglament de participació ciutadana
-Avançar cap a l'administració electrònica
-Desenvolupar el pla de comunicació amb el butlletí i la ràdio municipals
SOSTENIBILITAT
-Impulsar accions de rehabilitació, manteniment i millora dels barris
-Fomentar la construcció d'habitatge públic
-Renovar la façana marítima de ponent
-Impulsar un nou contracte de recollida de residus
COHESIÓ SOCIAL
-Donar suport a persones amb risc d'exclusió social
-Incrementar les places d'escoles bressol i millorar les de primària i secundària
-Construir el CAP de la llàntia i ampliar el de Cirera-Molins
-Consolidar l'oficina del Pla d'Equipaments culturals
-Rehabilitar Can Marfà
PROGRÉS ECONÒMIC I SOCIAL
-Promoure l'ocupació estable
-Potenciar el turisme a Mataró
-Donar suport al comerç
-Crear i desplegar el Centre de Coneixement Urbà de Mataró per analitzar la realitat socioeconòmica
-Materialitzar el projecte urbanístic del TecnoCampus
-Ampliar l'oferta de l'EUPM
Comentaris