El ple del mes de juny celebrat ahir al vespre va estar marcat pel conflicte entre l'Ajuntament i el Comité de treballadors municipals per la modificació de la relació de llocs de treball d'una vintena de funcionaris.
A la sala de plens s'hi van personar una seixentena de treballadors municipals que lluien una enganxina amb el lema Volem negociació. En el moment que es va tractar aquest punt de l'ordre del dia, els treballadors van demanar la paraula. La representant dels treballadors municipals, Teresa Fité, va demanar que s'ajornés la modificació i va recordar que no s'havia avançat en les negociacions des del març del 2003.
David Rovira, regidor el PP, va recordar altres conflictes laborals que ha viscut l'ajuntament i va emplaçar al govern tripartit a recuperar la pau social dins l'ajuntment i a demostrar que les majories poden ser generoses. Des de CiU es va anunciar el vot contrari a la aprovació amb l'argument que cal congelar la plantilla de treballadors.
Per la seva banda, la presidenta de l'àrea de Serveis Centrals, Pilar Gonzàlez Agàpito, va assegurar que no hi havia cap inconvenient en ajornar la votació i va confirmar que havia arribat a un acord amb els treballadors per continuar la negociació a partir del mes de setembre. Aquesta decisió va ser rebuda amb els aplaudiments del públic.
El segon gran tema que es va tractar al ple d'ahir va girar al voltant de la requalificació de terrenys al sector del Rengle. El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró, Santi López, va intervenir en aquets punt de l'ordre del dia per criticar durament el curs que, al seu parer, està seguint la redacció del Pla Aactuació Urbanístic Municipal (PAUM). López va lamentar que la requalificació del sòl del Rengle es presentés com a fet consumat i sense tenir en compte la participació dels ciutadans.
Els grups de l'oposició van ser especialment crítics en aquest punt. El portaveu de CiU, Joaquim Esperalba, va acusar el govern municipal d'afavorir l'ús residencial en detriment d'altres usos. Vostès afavoreixen el ram de la construcció i l'especulació, va dir Esperalba. I va afegir: realment jo anyoro en Salvador Milà.
Debat poselectoral
La primera part del ple es va allargar més d'una hora i va estar marcat per un enfrontament polític que posava de manifest la proximitat de les eleccions. Es van presentar quatre propostes a debat. Les dues primeres, presentades pel PP, giraven al votalt del recàrrec sobre els carburants que vol aprovar la Generalitat de Catalunya i sobre la Llei de Qualitat Educativa. La primera proposta va provocar l'enfrontament entre el portaveu popular, Paulí Mojedano i la resta de grups municipals, mentre que la segona es va retirar de l'ordre del dia.
La tercera proposta, presentada per CiU, reclamava que la Generalitat tingués majors competències en política migratoria. Tot i que els grups hi van votar favorablement, el portaveu nacionalista Joaquim Esperalba es va arribar a plantejar de retirar la proposta perquè al seu parer la posició de les diferents formacions estava adoptant un caràcter partidista. La darrera de les propostes de resolució, sobre el reconeixement del català a Europa, va ser l'origen d'un enfrontament entre el PP i ERC. Mojedano va assegurar que a Europa no es vol reconèixer el català i el portaveu republicà Toni Civit va acusar el PP de voler-se treure les responsabilitats de sobre.
Comentaris