El nou ascensor a l'entrada principal de l'IMPEM
El nou ascensor a l'entrada principal de l'IMPEM

Judith Vives

El GIMM celebra la instal·lació d’un ascensor a l’edifici de l’IMPEM

L'entitat reivindica més ‘normalitat' a l'hora de construir edificis adaptats per a persones amb mobilitat reduïda

Una representació de la fundació GIMM ha visitat aquest dijous, dia 24, l’edifici de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), situat al carrer Herrera. Per a la majoria aquesta ha estat la primera vegada que entraven a un edifici que, fins el passat mes de desembre, no resultava prou accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. Fins ara, les persones en cadira de rodes només hi podien accedir des de la planta subterrània, a la qual s’accedia des del carrer d’Enric Granados. L’Ajuntament va iniciar el passat mes de juny les obres d’instal·lació d’un ascensor a l’entrada principal de l’edifici per tal de resoldre aquest greuge que el GIMM ha denunciat des de que es va inaugurar l’IMPEM, a principis de l’any noranta. Per accedir a l’IMPEM per aquesta porta principal era necessari salvar un desvivell d’1,80 metres amb una escala de deu graons. Una part d’aquesta escala s’ha enderrocat per poder-hi instal·lar l’ascensor, que ha costat 97.067 euros. L’empresa Nietos de Garcia Cano s’ha encarregat de les obres.

“Feia molts anys que ho reclamàvem, sort que s’ha normalitzat”, celebra el president de la fundació GIMM, Miquel Guardiola, que recorda que els membres de la seva entitat tenen per costum no assistir a actes que tenen lloc en edificis no accessibles com a mesura reivindicativa i de pressió. En aquest sentit, Guardiola lamenta que un edifici relativament modern com el de l’IMPEM es construís sense tenir en compte les necessitats dels disminuïts físics i reclama a arquitectes i enginyers “que siguin una mica més sensibles” i tinguin en compte els criteris recollits a llei d’accessibilitat.

Segons Guardiola, amb la instal·lació de l’ascensor a l’IMPEM queden resolts els problemes bàsics d’accés als principals edificis municipals. Tot i això, president de la fundació recorda que encara queda molta feina a fer per tal d’adaptar els interiors de molts d’aquests edificis en detalls com els tipus de poms de les portes o l’accés als lavabos, així com adaptar-los als cecs. A més, Guardiola adverteix que a banda dels edificis municipals, queden altres espais públics a la ciutat que no són accessibles, com ara l’edifici de l’Escola Universitària del Maresme, al passeig del Callao, o l’estació de Renfe. Tampoc la nova seu corporativa de Caixa Laietana al Pla d’en Boet disposa d’accés per a disminuïts físics, però l’entitat bancària ja s’ha compromès amb el GIMM per tal de posar solució a aquesta situació.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive