Estat habitual de la zona de contenidors. Foto: Ajuntament
Estat habitual de la zona de contenidors. Foto: Ajuntament

El consistori i FCC no veuen "cap incompliment" en el servei de recollida selectiva

Consideren que el vídeo difós per ERC no demostra que s'estiguin barrejant fraccions

L'Ajuntament constata que no tenen constància de cap incompliment en el servei de recollida de residus de dissabte passat a Mataró, on un vídeo difós per ERC mostra com, teòricament, es barregen fraccions diferents de contenidors ubicats al polígonc del Pla d'en Boet. El consistori ha mantingut una reunió amb l'empresa concessionària, FCC, on s'han analitzat les dades de GPS i control fotogràfic disponibles per revisar el servei. "D'entrada no indiquen cap incompliment de procediments", afirma el consistori en un comunicat.

Segons l'Ajuntament, una de les possibles justificacions del que es veu al vídeo és que els contenidors en qüestió es detectessin "contaminats" en origen per residus impropis (barrejats). Quan això passa, aquests no han de ser tractats com a recollida selectiva i és recollit com a fracció rebuig. En detectar-se barreges en l’ús dels contenidors, segons afirmen des del consistori, els treballadors d’FCC ho comuniquen i es reorganitza el servei per garantir que la recollida selectiva es faci correctament. En aquest sentit, apunten que en el vídeo difós es pot apreciar com dins del darrer contenidor d’orgànica recollit per aquell camió hi ha una caixa de fusta.

A més, des de FCC s'ha posat e manifest que els contenidors d'aquesta zona del polígon, durant el mercat ambulant dels dissabtes, solen ser usats de manera inadequada per part dels usuaris, i han aportat una fotografia de fa uns dies que que demostra l’estat en què sovint es troben. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive