F. Castanyer

'El comunicat d'ETA canvia molt les coses'

Molts dels manifestants que s'han movilitzat a Mataró desconeixien que la banda terrorista ha negat ser l'autora de l'atemptat

Alguns dels mataronins que tornaven de la multitudinària manifestació a l'Ajuntament s'han mostrat sorpresos en conèixer que ETA s'ha desvincultat dels atemptats de Madrid. "Ho han desmentit? No ho sabíem! Serà veritat o ho hauran fet per distreure?", es preguntava Carme Latorre de seixanta anys. "En els atemptats de l'Hipercor també van dir que no havien estat ells", recordava el seu marit. "Jo diria que ha estat ETA, perquè els fets són similars als que han fet servir altres vegades", apuntava aquest jubilat mataroní que tornava de la manifestació del Centre de Mataró. El matrimoni coincidia en què la movilització no canviarà res, però que ha servit per deixar constància de la solidaritat del poble català.
"Coneixia el comunicat abans de la marxa", afirmava Anna Llongueras, de vint-i-set anys, tornant també de l'Ajuntament. "Si no ha estat ETA encara em fa més por, perquè Al-Quaida són més radicals". Aquesta mataronina ha volgut fer acte de presència "perquè coses com així no tornin a passar mai més"

"Nosaltres hi hem anat perquè som humans i no terroristes", comentava Anselmo Hernández de setanta-tres anys que anava de bracet amb la seva dona, Bea Mota, de seixanta-set. "Això d'ETA no ho sabíem". "Jo ho deia des del principi", afegia Bea amb insistència. "Això canviarà molt les coses perquè jo era un dels que dubtava, tot i que en el primer moment vaig creure que era ETA. Però quan vaig sentir l'Otegi a mig matí d'ahir em va fer sospitar. I a més va condemnar l'atemptat, cosa que no havia fet mai". També aquest matrimoni pressentien que aquest fet podria canviar el sentit de la votació. "Hem anat a posar els nassos a Iraq i això la opinió pública ho tindrà en compte. Però també pot passar que molta gent no se n'enteri", deia Anselmo.

"Veníem al centre però hem vist una gran gentada a l'avinguda Gatassa i ens hem quedat allà", explicava Violeta Sánchez de disset anys, que es dirigia cap a l'Ajuntament amb un grup de noies. "Volíem expressar el rebuig de l'acte terrorista, que no té nom, per això hem participat". Aquest grup també tenia coneixement del comunicat de la banda terrorista. "Això farà que en comptes de responsabilitzar els partits nacionalistes, els votants diguin que ha estat culpa del PP", opinava Violeta.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive