-
-

El comerç, "indignat" amb què l'arribada del Corte Inglés es trobi amb "tantes traves"

El sector mataroní recolza la decisió de l'Ajuntament d'interposar un recurs de cassació al Tribunal Suprem

Les associacions de comerciants de Mataró lamenten que la implantació del Corte Inglés a la ciutat s'estigui trobant amb "tantes traves". El sector ha rebutjat la sentencia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la modificació urbanística a l'entorn de l'illa de can Fàbregas i de Caralt i que obligarà l'Ajuntament a refer tot el procés urbanístic de l'àmbit. En aquest sentit ha expressat la seva "indignació" i ha recordat que l'arribada d'aquests magatzems al municipi suposarà un "pol de dinamització" i un "revulsiu" tant pel comerç com per la restauració. Els comerciants han demanat al consistori que treballi perquè aquesta "aposta de ciutat" esdevingui realitat i s'han mostrat favorables que el govern local recorri la sentencia al Tribunal Suprem.

Des d'Unió de Botiguers sempre han vist el centre comercial "com un pol de dinamització de l'activitat comercial de la ciutat"

El comerç de Mataró s'ha mostrat favorable a l'arribada del Corte Inglés i ha criticat que aquesta aposta de ciutat s'estigui fent esperar tant. Jordi Novo, president de la Unió de Botiguers, ha explicat que els botiguers sempre han vist l'arribada dels magatzems "com un pol de dinamització de l'activitat comercial de la ciutat" però ha advertit que "hi ha massa traves i pals a les rodes que fan endarrerir el projecte". Segons Enric Bartrés, president del Gremi d’Hosteleria i Turisme de Mataró i el Maresme, "pel Gremi l'arribada de la locomotora comercial al centre de la ciutat seria un revulsiu tant pel comerç com per la restauració i l'hostaleria en general".

can fabregas 2

Maria Jesús Castellà, presidenta de Bulevards Mataró Maresme afegeix que "en aquests moments el Corte Inglés encara està interessat en obrir a Mataró ja que la ciutat s'està convertint en un centre únic per situació geogràfica, població, accessos, transport públic, hotels i port, entre d'altres”. En aquesta línia ha considerat que "si a Mataró hi ve gent se'n veurà beneficiat tot el teixit comercial, de restauració, serveis, turisme i cultura".

Per al president de l'Associació del Casc Antic, l'arribada del Corte Inglés pot suposar "un impuls per a tot el centre i ajudar a dinamitzar el comerç de la zona

Per la seva part, Miquel Sola, president de l'Associació del Casc Antic, considera que l'arribada del Corte Inglés pot suposar "un impuls per a tot el centre i ajudar a dinamitzar el comerç de la zona". Tanmateix apunta que aquesta infraestructura comercial ajudaria a Mataró a ser un "referent comercial entre Barcelona i Girona esdevenint una veritable capital de comarca". Per aquest motiu adverteix que cal posar fi a les traves que des de fa anys arrossega el projecte: "No ens podem permetre, com a ciutat, que aquest centre tingui la temptació i aposti per alguna ciutat propera". Roser Moré, presidenta de la FAGEM conclou que "el Corte Inglés és una aposta de ciutat que Mataró no pot perdre tal i com ha passat en altres ocasions".

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive