La façana de l'edifici
La façana de l'edifici

S. Fernàndez

El centre de formació les Tres Roques ofereix una quarentena d’activitats

L'objectiu és fer cursos trimestrals que tinguin una vida curta per poder arribar a les persones interessades en aprofundir en alguns temes

El centre de les Tres Roques començarà a funcionar a ple rendiment aquest curs amb més de 40 activitats. Es tracta d’un equipament destinat a la formació permanent, el primer que hi ha d’aquest tipus a la ciutat i que pretén “formar les persones al llarg de la vida”. Així el va definir Conxita Calvo, regidora d’educació, en assegurar que no es tractava ni d’una escola de primària, una escola per adults o una universitat, si no un espai de “formació diversa proporcionada en píndoles amb diversos formats”. La idea és fer cursos trimestrals que tinguin una vida curta per poder arribar a les persones interessades en aprofundir en alguns temes. L’objectiu és aconseguir una acreditació que no serà “una titulació per accedir al món laboral, si no formacions complementàries molt valorades”, ja que segons Calvo les persones “no es formen només en una etapa inicial, es reciclen contínuament per tenir un major coneixement”.

El centre de les Tres Roques neix a partir de la llei de barris de Cerdanyola, i per això Calvo ha volgut remarcar la importància que té que aquest espai la zona “se’l faci seu”. “Té una voluntat de ciutat, però també proximitat”, ha explicat. A més, la regidora ha afegit que estarà obert a tot el Maresme també, ja que la voluntat és que qualsevol persona interessada en alguna de les activitats que s’ofereixen pugui participar-hi. Amb Mataró com a punt rellevant, han remarcat. L’Ajuntament té previst promocionar al màxim aquest centre de formació permanent mitjançant publicitat en mitjans locals i fent-ne la millor difusió possible, com per exemple incloent-ho a l’agenda municipal. La idea principal és la de poder arribar al màxim nombre de gent, ja que es tracta d’un centre “totalment nou” i això provoca que “hi hagi molt de desconeixement”.

Oferta per a majors de 16 anys
L’oferta estarà destinada a tot tipus de persones a partir dels 16 anys en endavant. Tot i això, des del departament són conscients que hi haurà un determinat grup de persones més interessats en el disseny gràfic i un altre en els horts urbans. Precisament els horts serveixen d’exemple per comprendre la naturalesa de les activitats que s’hi realitzen. “Hi ha gent que s’ha apuntat a tenir el seu hort urbà; el que fem al centre és obrir aquesta experiència i anar un punt més enllà, afegint-hi coses i proposant com es pot millorar el que ja tenen”.

Les activitats previstes per estrenar el centre de les Tres Roques es duran a terme entre els mesos d’octubre, novembre i desembre. Són activitats trimestral que es fonamenten en cinc eixos. Ciència, naturalesa i medi ambient per una banda, expressió, humanitats i ciències socials, recursos i salut i creixement personal. Sota aquestes temàtiques, hi ha diversos formats com tallers, cursos, seminaris, postgraus o jornades i exposicions, entre d’altres. El període d’inscripció estarà obert entre el 7 i el 25 de setembre, ambdós inclosos i les inscripcions es faran per estricte ordre d’arribada.

Les persones interessades trobaran entre les activitats des de classes d’expressió corporal a classes d’Internet, cuina per a treballadors, tallers d’autoenregistrament i desenes d’activitats variades. Totes elles són tancades, de tal manera que tenen un inici i un final durant els trimestres. No s’allarguen més perquè Calvo ha explicat que ocupen un temps que no desanima i que permet a la gent acabar els cursos. A més, Tres Roques treballarà conjuntament amb especialistes del tema extrets de Mataró. Així s’ha obtingut la col·laboració de dissenyadors de CETEMMSA o professors de l’Aula de Teatre, per citar-ne algun exemple.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive