El centre s'instal·larà als baixos dels pisos protegits del C/ Carlemany
El centre s'instal·larà als baixos dels pisos protegits del C/ Carlemany

V. B.

El centre de dia per a malalts d’Alzheimer s’inaugurarà el 29 de setembre

L'obertura del centre i la segona edició de ‘Mataró camina per l'Alzheimer' són els actes més destacats per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer

Mataró disposarà a partir del 29 de setembre d’un centre de dia per atendre malalts d’Alzheimer. Estarà ubicat al carrer Carlemany, als baixos dels pisos protegits i adaptats per a la gent gran que ha construït Prohabitatge, i estarà gestionat per l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme (AFAM). Així ho ha anunciat la regidora de Benestar Social i Salut, Carme Esteban, en la presentació dels diversos actes commemoratius del Dia Mundial de l’Alzheimer que tindran lloc a Mataró a finals de setembre. El nou centre de dia disposarà d’un total de 49 places, concertades amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat. “Totes les places tindran un preu el més raonable possible”, ha dit Esteban.

La regidora ha destacat que l’Ajuntament “no té prou recursos i capacitat” per dirigir per sí sol un espai com aquest. Per això, s’ha felicitat per l’existència d’una entitat com l’AFAM, que “no vol guanyar-se la vida amb això, sinó simplement donar un servei”. Esteban també ha apuntat que els malalts d’Alzheimer són persones amb “capacitats mentals reduïdes” però que alhora “raonen i entenen el que passa al seu voltant”. Per això, segons la regidora, “ho passen molt malament” quan són tractats juntament amb altres malalts mentals, ja que “són conscients del que passa al seu voltant”. El nou centre de dia atendrà tan a malalts més lleus com a casos més greus, a través de diverses teràpies per mitigar els efectes de la malaltia. La vicepresidenta de l’AFAM, Enriqueta Puntí, també ha volgut destacar la importància que tindrà aquest nou centre per als malalts de la ciutat.

Mataró camina per l’Alzheimer
La inauguració del nou centre de dia, el dia 29, serà un dels punts culminants de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer a la capital. L’altra proposta destacada és la segona edició de “Mataró camina per l’Alzheimer” que tindrà lloc el diumenge 27. Es tracta d’una caminada solidària no competitiva adreçada a tot tipus de persones i col·lectius, que recorrerà 14 kilòmetres des de l’Ermita de Sant Simó fins la plaça de Santa Anna. El programa d’actes es completa amb una conferència el dia 17 de setembre a la Sala d’actes de la Caixa d’Estalvis Laietana, a càrrec de Pilar Sanz, neuròloga de l’Hospital de Mataró; i amb la instal·lació de diverses parades informatives i de venda de productes a la plaça de Santa Anna, el dia 19, de cara a obtenir fons destinats a les famílies dels afectats.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive