capgros.com/ACN

El CCM impulsa un manual de bones pràctiques per potenciar el turisme

La iniciativa forma part d'un projecte de turisme que implica al Maresme i dotze territoris llatinoamericans més

El projecte de turisme que lidera el Consell Comarcal del Maresme finalitzarà l'abril del 2007 amb l'elaboració d'un manual de bones pràctiques perquè els tretze territoris llatinoamericans que en formen part puguin assolir el seu objectiu comú: ser una alternativa real al turisme dels grans pols d'atracció de cada regió. En el cas del Maresme, especialment a la zona sud, es volen potenciar els atractius culturals que siguin alternativa al sol i platja de l'Alt Maresme i servir, al mateix temps, de complement a l'oferta que s'ofereix als turistes que visiten Barcelona.

Els socis del projecte transcontinental 'Aplicació innovadora de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TICs) en el desenvolupament de territoris turístics emergents', que lidera el Consell Comarcal del Maresme han visitat des de dimecres passat dia 12 i fins aquest divendres 14 la comarca per compartir experiències. El projecte s'emmarca en el programa URB-AL de cooperació descentralitzada amb Amèrica Llatina de la Unió Europea i té com a objectiu dissenyar, a partir de la realitat turística de cada un dels territoris, un pla de comercialització dels seus productes turístics més enllà de la utilització convencional de les noves tecnologies. La idea, segons ha explicat el gerent del Consell Comarcal del Maresme, Eladi Torres, és aprofitar la proximitat d'aquests territoris amb pols d'atracció turística coneguts internacionalment, per tal de proposar una oferta turística alternativa als visitants.

Desestacionalitzar el turisme
En el cas del Maresme, com ja s'està treballant des de tots els sectors, la intenció és desestacionalitzar el turisme, més enllà del sol i platja, i aprofitar les connexions amb Barcelona per oferir als visitants, tant de l'Alt Maresme, com de la capital catalana un producte diferent, però també molt atractiu des del punt de vista de l'oci i la cultura. Per aconseguir-ho, l'abril del 2007 es farà una altra trobada a l'Amèrica Llatina per tal de concloure aquest projecte amb la redacció d'un manual de bones pràctiques per a territoris que, com el Maresme, no són una destinació amb renom internacional, però que sí tenen potencialitats i que estan a prop de destinacions com Barcelona.

El projecte compta amb la participació de quatre socis europeus (la província de Treviso, a Itàlia; Vila Real de Santo Antonio, de Portugal; la Diputación de Badajoz, i el mateix Consell Comarcal del Maresme) i 9 socis llatinoamericans (les ciutats de Junín i Pergamino, d'Argentina; els departaments de Río Negro i Tacuarembó, a l'Uruguai; els municipis de Chorrillos i Pueblo Libre, del Perú; la ciutat de Puerto Montt, a Xile; el municipi de Choluteca, a Hondures, i l'illa de Vieja Providencia, de Colòmbia).

Tot i això, el manual que quedi definit l'abril del proper any podrà ser utilitzat per qualsevol regió que compleixi unes característiques similars amb aquestes regions pioneres. Durant la seva estada al Maresme, els socis europeus i llatinoamericans visiten Mataró, Malgrat, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Alella, Caldes d'Estrac, Dosrius i el Masnou.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive