El CAP Ronda Prim de Mataró és un dels immobles vinculats al cas del 3% d’adjudicació d’obres públiques a canvi de comissions. Així ho estableix un informe de la Fiscalia Anticorrupció que forma part de la documentació del sumari d’aquest cas, que dirigeix un jutge d’El Vendrell, i al qual hi han tingut accés diaris com La Vanguardia o La Razón. L’informe assenyala l’extresorer de Convergència, Andreu Viloca, com a home clau de la xarxa, i en el cas del CAP mataroní, inaugurat el febrer de 2015, el vincula a reunions amb representants de la constructora adjudicatària, i amb donacions de l’empresa a la Fundació CatDem, de Convergència.
La licitació del concurs per a les obres de l’edifici sanitari es va publicar el 28 de setembre de 2011. Segons les investigacions de la Guàrdia Civil recollides a l’informe de la Fiscalia Anticorrupció, abans i després de l’adjudicació d’aquestes obres s’haurien produït reunions entre Viloca i els constructors adjudicataris del Grupo Soler i d’Oproler. Aquestes dues empreses van formar una UTE expressament per optar a l’adjudicació de les obres del CAP, que van acabar guanyant.
Ingrés del 3%
A això s’hi suma que una d’aquestes empreses adjudicatàries, Grupo Soler, hauria ingressat diners a la Fundació CatDem. Segons l’informe d’Anticorrupció, existeix un xec ingressat el 21 de desembre de 2012, emès per Electromecànica Soler, per un import de 95.000 euros a la fundació de Convergència. Una xifra que s’aproxima molt al 3% de l’import total de L’adjudicació a l’UTE per a la construcció del CAP Ronda Prim, que va ser de 3.231.123 euros. El projecte, finalment, va costar més del doble, 7,4 milions, i dóna servei a uns 33.000 mataronins.
Comentaris