Institut Cinc Sènies. Foto: R.Gallofré
Institut Cinc Sènies. Foto: R.Gallofré

L’edifici de l’institut Cinc Sènies apunta a 2027

L’Ajuntament de Mataró confia que el projecte s’enllesteixi i puguin començar els quatre anys d’obres previstos per al solar i l’edifici

L’institut Les Cinc Sènies de Mataró arrenca aquest dimecres 6 de setembre el seu setè curs com a centre educatiu de la mateixa manera que els sis anteriors: en mòduls prefabricats com a aules un solar erm com a pati, sense edifici propi ni perspectiva que la situació canviï. Segons el millor dels calendaris previst per l’Ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya l’esperat edifici de l’institut públic al barri de Rocafonda estaria enllestit el 2027. Seria el desè aniversari de l’institut.

“Les últimes novetats que ens arriben des de Serveis Territorials és que la redacció del projecte està en marxa. A partir d’aquí ja se sap com van els tempos de la part administrativa però ens situa en què si tot va bé podríem tenir l’edifici construït el 2027”, ha explicat la regidora d’educació Bea Delgado en la presentació del nou curs. La construcció de l'edifici del Cinc Sènies, juntament amb el de l’escola Joan Coromines són dues carpetes pendents i endèmiques sobre el mapa escolar de Mataró i els seus equipaments.

  • Una rehabilitació de l’escola Germanes Bertomeu, també molt necessària, seria el tercer gran equipament en discòrdia que espera inversió per part de l’Ajuntament

Un edifici llargament esperat

La construcció de l’edifici de l'institut Cinc Sènies és una bona nova llargament esperada. El centre va obrir portes el setembre del 2017 però no es va inaugurar oficialment fins el 2019 quan en una visita del llavors Conseller d’Educació Josep Bargalló aquest va declarar que la construcció del nou equipament era ‘prioritària’ per a la Generalitat. Tots els calendaris amb els que s’ha anat treballant des de llavors s’han anat demorant i la part municipal de cessió del solar ja es va completar.

El febrer del 2022 es va anunciar la licitació del projecte i s’estimava en quatre anys la durada de les obres que hauran de conciliar-se amb l'activitat docent als barracons en el mateix espai. Des de llavors no hi ha hagut novetats més enllà de l’anunciada de posar-li data el 2027, supeditant-ho a un “si tot va bé” que retrata explícitament que la pilota, en aquest cas, no està pas en possessió de la capital del Maresme. 
 

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive