L'alcalde i la presidenta del TecnoCampus, visitant les dues empreses. Foto: TecnoCampus
L'alcalde i la presidenta del TecnoCampus, visitant les dues empreses. Foto: TecnoCampus

Dues multinacionals alemanyes s'instal·len al TecnoCampus

Es tracta de Multivac i Schunk, dues empreses del sector conegut com la "indústria 4.0"

Dues multinacionals alemanyes, Multivac i Schunk, s'han instal·lat al TecnoCampus. Es troben a l'edifici TCM·, el reservat a empreses mitjanes i grans, des d’on dirigeixen les operacions per a Espanya i Portugal. A més, en el cas de Schunk, en col·laboració amb l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, ha impulsat un centre d’experimentació (Tec-Center) relacionada amb la seva activitat. L’alcalde de Mataró, David Bote, acompanyat de la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, van visitar dimarts passat les dues empreses del TecnoCampusMultivac i Schunk. Es tracta de dues multinacionals alemanyes que s’han instal·lat a l’edifici TCM3.

Multivac fabrica maquinària per a packaging i Schunk produeix peces de robòtica per a diversos usos

Multivac fabrica maquinària per a “packaging” i, a més de les oficines i els serveis tècnics al TecnoCampus, té una planta de producció a Sant Cebrià de Vallalta. Schunk, per la seva banda, té tota la fabricació a Alemanya, on produeix peces de robòtica per a diversos usos. Les dues empreses són generadores d’ocupació d’alta qualificació, especialment adreçada a estudiants de les branques de les enginyeries: 77 empleats en el cas de Multivac, i 14 en el cas de Schunk. En tots dos casos són empreses de l’anomenada indústria 4.0 vinculada a les noves tecnologies.

Entre les dues sumen 91 treballadors, i operaran des de Mataró per al conjunt d'Espanya i Portugal

Durant la visita, els directors generals de MultivacPachaging Systems España, Francisco Monente, i de Schunk España, Javier Garcia, van destacar que ciutats com Mataró tenen l’oportunitat d’atreure empreses d’aquesta nova indústria, gràcies a les seves connexions amb Barcelona i amb centres de formació com el TecnoCampus a prop. Bote i Guillén van remcarcar, per la seva banda, la importància clau que aquestes empreses vinculades al coneixement tenen per al TecnoCampus i per a l’economia de la ciutat.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive