El castell de focs des de l'Ajuntament

Dos castells de focs sorpresa la nit del 27, quan no n’hi havia d’haver

L’Ajuntament dispara d’amagatotis un espectacle pirotècnic i minuts després a Can Xammar se’n dispara un altra, a càrrec d’un grup de ciutadans

La diada de Les Santes més estranya i atípica va acabar, ahir 27 de juliol a la nit, amb un doble castell de focs sorpresa, a les onze de la nit i mitja hora més tard. Just en l’any en què l’Ajuntament donava la Festa Major per suspesa, limitant-la a l’exposició de figures, la Barram, el final de Matinades i una missa molts mataronins es van sorprendre de veure dos castells de focs en pocs minuts, des de dos punts del centre de la ciutat.

Captura de vídeo del castell de focs llançat des de l'Ajuntament
Captura de vídeo del castell de focs llançat des de l'Ajuntament

A les onze de la nit, l’hora habitual en què cada 27 de juliol milers de mataronins s’apleguen a la platja per seguir els Focs de Les Santes, va començar des del terrat de l’edifici de l’Ajuntament un espectacle pirotècnic intens, una tronada de color, que la Pirotècnia Tomás va disparar a mode de substitut de la gran cita amb la que culmina cada any la Diada de Les Santes. L’empresa pirotècnica valenciana va venir a Mataró a disparar els morterets de la Barram, el final de Matinades del 27 al matí i també aquesta tronada que l’Ajuntament de Mataró no va anunciar ni comunicar. 

Simplement a través de la web de Cultura s’informava que “al vespre” quan tanqués l’exposició de figures institucionals de dins de l’edifici de l’Ajuntament es dispararia una "petita tronada". Sense més concrecions. Per cap dels canals oficials de l’Ajuntament s’ha fet cap comunicació, ni prèvia ni posterior, d’un espectacle pirotècnic sorpresa que tan sols poques persones de cercles reduïts coneixen que es produiria.

Vídeo del castell de focs ciutadà a Can Xammar

La màxima de precaució en temps de possibles rebrots d’evitar al màxim les aglomeracions seria el motiu esgrimit per no fer aquesta comunicació i optar per uns focs sorpresa des d’un punt -l’edifici consistorial- que òbviament no ofereix les facilitats de la platja a nivell de punt de vista. Es desconeix l’import d’aquest espectacle pirotècnic.

La rèplica, a Can Xammar

Mitja hora després, al punt de dos quarts, un grup de ciutadans disparava el seu propi castell de focs que havien sufragat de forma col·laborativa. La idea d’aquest grup era disparar el castell de focs a les onze, però ho van ajornar per no coincidir amb els focs oficials disparats des de l’Ajuntament. L’espectacle de Can Xammar, que presencialment va comptar amb força espectadors, fins i tot va fer una pausa en la que alguns assistents, amb bengales a les mans, van desplegar un rètol de ‘Glòria a Les Santes’ com el que cada any precedeix el final dels Focs a baix a mar.

La confusió generada per ambdós espectacles pirotècnics, per sorpresa, era patent a les xarxes on, a més i com ja s’ha convertit en una nova tradició, la polèmica entre defensors dels petards i contraris va esclatar en motiu d’un any en què la pirotècnia havia de ser mínima i el 27 de juliol va acabar amb dos castells de focs i no només un.

Arxivat a:

Comentaris (20)

Andrés Fa 3 mesos
Soy del barrio de cami de la serra y estoy de acuerdo que el ayuntamiento haga por sorpresa unos fuegos para una pequeña celebración de las santas pues pienso que es una de las cosas más representativas de la ciudad y si el ayuntamiento está en el centro bien que se haga en dicho lugar y no hay que tener reválida entre barrios,yo vivo donde vivo porque así lo quise.
MANEL Fa 3 mesos
A ver si de una vez por todas dejan de hacer comentarios de los del centro Mataró somos todos, y si hay personas que no se sienten de Mataró, creo que es un grave problema Así nos va, y respecto a los fuegos, con un alcalde VOLCADO EN LOS BARRIOS (será por los votos) que programa unos fuegos que nadie sabía a que venían, no creo que sea la mejor manera de gastar dinero NI PARA EL CENTRO NI PARA LOS BARRIOS, HAY MUCHAS COSAS MAS IMPORTANTES QUE ESO
Esther Fa 3 mesos
Critico el cost d'aquests focs per què com a contribuent tinc tot el dret a fer-ho. Quan es paga un acte amb diners publics n'ha de poder gaudir tota la població no únicament els que roden al voltant dels santers.
carlos Fa 3 mesos
Penós,penós .Els mataronins hem estat enganyats.Es programa Matarò s'enlaira i el suspenen però els focs es fan.Aixó d'amagatotis i per uns quants que estaven avisats.La resta dels ciutadans ens vam enterar quant els vam sentir des de casa. Tots tenim dret i paguem.Molt mala imatge per part del Ajuntament.Bravo Bravo
Manel Fa 3 mesos
alguien a pensado en las empresas de pirotecnia y la gente que trabaja ahí? Pues si han tirado 4 petardos pues bien tirados están.
Josep M@ Fa 3 mesos
Només a passat 1/2 hora i 660.192 persones ens han deixat, no sé que més dir perque s'entengui de una vegada per totes. Nosaltres si tot va bé podrém gaudir de les properes Santes, ells ja no.
Josep M@ Fa 3 mesos
Una altre Capgrossada de no se quí, amb la que esta caient i la que ha de caure per la irresponsabilitat de molts i fins que no hi hagi una vacuna, crec que la ciutat, el País, el mont i tots els que estàn o han estat ingressats en hospitals i UCIs, els Sanitaris les Forçes de l'ordre i els que per desgràcia ja ens han deixat 659.985 per ser més exactes a dia de avui no es mereixíen de cap tipus de celebració dáquesta mena, es tota una irresponsabilitat i una falta d'empatía envérs
Pilar Fa 3 mesos
Vaig tenir una agradable sorpresa, mirava el rellotge i pensava, ara estaria a punt de mirar els focs, i de sobte. Bum. Vam gaudir com a mínim un comiat de LES SANTES 2020. GLORIA A LES SANTES.
Anna Fa 3 mesos
Les Santes si! Aquest any? No! Basicament per la irresponsabilitat de la gent. Sopan rera l'ajuntament, de cop apareix un grup de tabalers, la majoria d'ells sense mascaretes, amb les seves varetes varen començar a picar a les taules i cadires on la gent estava sopan respectan la distancia de seguretat, cosa que aquesta colla NO varen respectar en cap moment. Irresponsabilitat total d'aquest grup i de molta gent que estava rera l'ajuntament sense mascaretes ni guardan la distancia de segureta
Gerard Fa 3 mesos
Vergonyós. Lamentable i patètic. Qui ho va gaudir? Glòria als sanitaris, al comerç, hostaleria i als afectats pet ertos entre d'altres. Respecte als que ens han deixat. Que facin pública la despesa d'aquesta mrdeta i la revesteixin de disminució d'impostos.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive