Francesc Teixidó escriu sobre el projecte de la Torre Barceló
Francesc Teixidó escriu sobre el projecte de la Torre Barceló

Donar exemple no és rebaixar-se el sou, és governar bé

Article d'opinió del portaveu d'ERC-Més a Mataró, Francesc Teixidó

El Govern Municipal, format pel Partit Socialista de Mataró i En Comú Podem Mataró va anunciar ahir una nova pujada d’impostos: un nou increment del 6% de l’IBI, que se suma a la pujada de l'any passat que ja va ser d’un 8%.

Només es podria demanar un nou esforç a una ciutadania ja exhausta per tot el que ens està caient i ens caurà a sobre, si fossin capaços de garantir que cada euro de l'Ajuntament es gasta amb la màxima eficiència en benefici del comú. I no és el cas.

A manera de contrapartida a aquesta nova puja d’impostos, l’alcalde i el seu equip de govern (PSC i ECP) han anunciat que, per donar exemple, es rebaixaran el sou.

Pensem que efectivament és donar exemple, però d’oportunisme i hipocresia i una nova mostra, una més, de la manca d’idees que el Govern Municipal insisteix en demostrar constantment.

Donar exemple seria aconseguir que la ciutat funcionés i solucionar els problemes de neteja, de seguretat, de manteniment de l’espai públic, dels semàfors, dels arbres que manquen, de la concessió de llicències d’obres i activitats, de l’atenció telefònica i presencial als ciutadans pels serveis municipals i de benestar social, de paràlisi de les reunions dels consells o de la Taula de Reconstrucció Econòmica i Social,...

Donar exemple seria ajustar les dedicacions dels regidors al contingut real de les seves carteres i reduir així un equip de 15 persones a un nombre més ajustat a la realitat, amb un estalvi econòmic realment important.

Donar exemple seria no limitar-se a parlar des de fa anys del Pla de Racionalització i en canvi, haver treballat, planificat i executat un nou pressupost més eficient, eliminant duplicitats i capítols superflus.

Donar exemple seria haver fet tota aquesta feina i no apujar altra vegada els impostos a la ciutadania.

Donar exemple seria no dir que intentaran no apujar novament els impostos en els dos propers exercicis del mandat, com si no sapiguéssim que això forma part del seu manual electoral.

Donar exemple seria que es posessin a governar, a governar bé. Aquesta seria la millor manera de donar exemple, que molt probablement, no es produirà.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Leatherface Fa 9 mesos
Importadores de Menas y miseria del tercer mundo, para mantener sus chiringuitos y exprimir la vaca. Iros a t.x.c.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive