L'estudi EuroRAP sobre accidentalitat del RACC torna a assenyalar la N-II, al seu pas pel Maresme, com la carretera que concentra més accidents al llarg de l'any. Sis punts d'aquesta carretera són entre els deu trams negres de Catalunya, tots a la comarca del Maresme. Tot i això, aquest estudi d'avaluació de les carreteres determina que els accidents han baixat un 9,4% respecte a l'any passat.
A més de la reducció de l'accidentalitat, el risc de patir un accident a les carreteres catalanes ha baixat un 11,9% en el darrer any. Aquestes dades són les més rellevants d'un estudi que ha presentat el RACC aquest dimarts i que analitza més de 6.000 quilòmetres de la xarxa viària. La millora dels resultats, a més, és major en saber que, en el darrer any, el volum de trànsit ha augmentat un 1,7%.
Per demarcacions, el risc és més elevat a Tarragona, on fins el 41,7% dels trams analitzats presenten un risc alt o molt alt d'accidentalitat. Les carreteres més segures són, en principi les de la demarcació de Barcelona, amb un 24,5 de risc d'accidentalitat.
Per trams concrets, tant el més segur com el de més risc se situen a Barcelona. Un dels punt negres potencials és el de la B-210, entre Viladecans i Gavà; mentre que el tram amb menys risc és a la C-55, entre Súria i Sant Mateu de Bages. Cap dels deu trams amb més risc d'accident supera els 20.000 vehicles diaris de trànsit, el que confirma que el risc és més alt en vies de baixa o mitjana capacitat.
Per tipus de vehicle, els accidents de moto i ciclomotor han baixat un 16% i el tram que en concentra més, la C-245 entre Viladecans i Cornellà, és també el segon amb més risc de patir un accident de Catalunya. Els accidents de camions, que han estat analitzats per primera vegada, es concentren en només el 12% de la xarxa viària i la N-340, al seu pas per Tarragona, acumula set dels deu trams amb més accidents.
Comentaris