El barri de Cerdanyola de Mataró
El barri de Cerdanyola de Mataró

La Diputació inverteix 175.000 euros al barri de Cerdanyola

Es preveu actuar en matèria d'inclusió social al voltant de l'Espai Gatassa, en el marc d'un projecte d'intervenció a barris amb segregació urbana i social

El barri de Cerdanyola s'ha inclòs dins del programa Barris i Comunitats de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu actuar en en entorns on s'hi registra una situació de segregació urbana i social. La Diputació invertirà 175.000 euros al barri mataroní, el més poblat de la capital del Maresme i amb indicadors de vulnerabilitat urbana (atur juvenil, renta per càpita per sota de la mitjana, concentració de població migrada...). 

El projecte, en concret, preveu actuar en matèria d'inclusió social al voltant de l'equipament de l'Espai Gatassa. L'actuació consistirà en afavorir els processos de creació i experimentació d'iniciatives comunitàries a partir de l'equipament, que compta amb un centre cívic i un casal per a gent gran. Des de l'Ajuntament apunten que es vol fer evolucionar l'equipament en un sentit polivalent i com a espai de coproducció de projectes. La idea és comptar amb la participació del veïnat de cara a detectar necessitats socials.

Segons ha informat la Diputació, el pressupost total és de 2,3 milions per a barris de tretze municipis. La línia general d'actuació serà generar coneixement entorn a projectes de cada barri i impulsar una figura professional específica per a desenvolupar-los, a més de promocionar accions per lluitar contra la pobresa, l'exclusió i la vulnerabilitat i apoderar el veïnat, així com fomentar un model urbà sostenible, cohesionar i saludable.

288212fb a207 4e09 aa12 69d3f1ca154d

Signatura de l'acord entre l'Ajuntament i la Diputació

Amb el programa es pretén incidir en aspectes socials en els barris, a través de projectes ja en marxa o platejant-ne de nous, tot plegat partint de la visió de la Llei de Barris que la Generalitat va impulsar entre el 2004 i el 2010. En aquest cas, es posa sobre la taula aspectes vinculats a fer front a situacions de vulnerabilitat o la reproducció generacional de la pobresa. Tot i que la vigència es limita als tres anys de mandat restats, es preveu que es puguin allargar en el temps.

El projecte actuarà als barris de Pare Ignasi Puig El Xup (Manresa), Ca n'Anglada (Terrassa), Torre-romeu (Sabadell), Cerdanyola (Mataró), Les Torres (Rubí), Sant Ildefons (Cornellà de Llobregat), La Salut (Badalona), Camps Blancs (Sant Boi de Llobregat), El Fondo (Santa Coloma de Gramenet), Les Planes (l'Hospitalet de Llobregat), El Tacó i Armanyà (Vilanova i la Geltrú), Sant Cosme (el Prat de Llobregat) i Eixample Centre (Viladecans). Són municipis majors de 65.000 habitants i on s'identifiquen els barris amb els ajuntaments a partir d'un índex de vulnerabilitat social que es marca amb l'atur, la situació de vulnerabilitat o l'abandonament escolar.

Comentaris (3)

Geoffrey Fa 10 mesos
Throwing money at it will not solve any problem..... You have to get off your chair and do something useful.
x Fa 10 mesos
Sempre mirant nomes cap un costat de la balança, que si un barri amb vulnerables, desigualtats...s oblida que es un barri a un nombre de delinqüents molt alt, amb molta inseguretat, incivics...i aixo no es sempre per vulnerabilitat, es pot ser pobre i honrat, el problema es que hi han molts que directament son mala gent, hi s ha permet instalar se a tothom, honrats pero tambe a parasits i delinqüents que mai se integraran i seran honrats...facis el que facis i li regalis el que li regalis.
juan Fa 11 mesos
Està bé Bote que hagis aconseguir que Cerdanyola estigui al nivell de Sant Cosme i Can Anglada i després t'estranyarà que aquests barris acabin marxant a VOX. Barris que sempre han sigut els pitjors de tot Catalunya com Sant Cosme i Can Anglada ja els tenim al mateix nivell des de que estàs tú on hi ha més xusma que a cap lloc. I bé, ni al mateix centre de Mataró están molt millor, de fet crec que és la única ciutat del pais que és generalitzat la concentració de delinquència i

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive