Un moment de la manifestació. Foto: Montse Álvarez Mela
Un moment de la manifestació. Foto: Montse Álvarez Mela

Demanen més recursos per atendre les dones víctimes de violència de gènere a Mataró

Teixit de Dones promou una manifestació en record de les dones assassinades i fa públiques les seves demandes per a l'Ajuntament

L'entitat Teixit de Dones va convocar ahir dilluns, dia 26, una nova concentració en record de les dones assassinades arreu de l'Estat espanyol i en rebuig a les violències masclistes. Desenes de persones, entre elles representants polítics com ara l'alcalde David Bote, es van concentrar davant l'Ajuntament, en un acte que també va servir perquè l'associació exposés públicament el decàleg de demandes al nou Ajuntament en relació amb la sensibilització, atenció, assessorament, ajut i acompanyament a les víctimes de violències masclistes.

El 21 de gener del 2015 Teixit de Dones Mataró va convocar la primera concentració contra les violències masclistes amb el crit de “Cap agressió a una dona sense resposta ciutadana”. Des de llavors han estat prop de 40 les concentracions realitzades  per recordar el nom de les dones que han estat assassinades, i també els fills i filles d’algunes d’elles, i mostrar el rebuig a les violències masclistes.

Segons dades del govern estatal, durant aquest 2019 un total de 40 dones han estat assassinades en crims de violència de gènere. Des del 2003, la xifra s'eleva a 1.015 víctimes. Duant la jornada d'ahir, Teixit de Dones va reclamar a l'Ajuntament que tingui com a prioritat les polítiques d'igualtat, de cara a eradicar les violències que pateixen les dones. Es va llegir el manifest "L'atenció de les dones, fills i filles, en cas de violència de gènere".

El manifest reclama que es doti de més recursos el Centre d'Informació i Recursos per a les Dones, i que s'augmentin els recursos d'acollida i recuperació de les dones víctimes de violència de gènere, com ara pisos de suport i pisos pont per a les víctimes de maltractament. També demanen que s'augmentin i agilitzin les ajudes econòmiques, que es doti de més professionals per a realitzar seguiment psicològic de les víctimes, ampliar la quanittat de taller sobre igualtat a les escoles, o bé avançar en polítiques urbanístiques com ara la il·luminació de carrers i places. També exigeixen que es mantinguin els punts liles d'informació, que s'impulsin campanyes i eines de sensibilització, entre d'altres. 

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive