T.Rodon

'De moment els afortunats mostren una actitud molt catalana'

Immobiliàries, joieries i concessionaris constaten que l'efecte de la Loteria de Nadal és imperceptible i esperen que aquesta es noti passat Reis

Si normalment el mes de desembre és una època propicia per grans compres, tot feia pensar que gràcies al tercer premi que la Grossa de Nadal va deixar a Mataró es tancaria l'any 2005 amb un volum de negoci major del que s'esperava. De moment, però, immobiliàries, concessionaris o joieries coincideixen en afirmar que encara és massa aviat perquè es notin els efectes dels 81'5 milions d'euros que circulen per Mataró i rodalies. Només l'encarregada de repartir felicitat a la capital del Maresme, l'administració Zorrilla, afirma haver experimentant un “lleuger augment” en les vendes, sobretot en la compra de dècims de la Loteria dels Reis –la coneguda com a Loteria del Niño-, tal com explica una de les treballadores, Maria Canals: “Al principi les vendes van pujar de forma important; ara s'estan estabilitzant”.

Un cop s'han “tapat forats” o contractat algun viatge, els diners de la Grossa s'acostumen a destinar a l'adquisició de béns materials, com joies, automòbils o pisos. No obstant, aquesta no és de moment la tendència expressada pels mataronins. “Les ventes s'han mantingut estables i s'han complert objectius sense cap augment especial”, raona el director del centre Quadis de Cabrera de Mar, Miquel Guillem. En un any en què les vendes d'automòbil han baixat en el seu conjunt –gairebé un 13% a la comarca del Maresme-, els concessionaris esperen més que mai que l'efecte de la Loteria de Nadal comenci a ser perceptible a meitats de gener. Alhora de fer pronòstics, el comercial de Solmòbil 4x4, Juanma Vázquez, ho té clar: “Fins avui només una persona ha comprat per efecte de la loteria. La gent actua de forma racional i encara és massa d'hora”. Tampoc en el sector de la joieria s'han fregat les mans d'una forma especial. Des de joieria Saterra, expliquen que no han notat un increment substancial en les vendes, però no descarten que els seus efectes “comencin a notar-se un cop hagi passat reis”.

Però és en l'adquisició de pisos on en última instància s'acostumen a destinar els diners ja que se n'obté rendibilitat i es considera com una inversió de futur. Tot i que l'afluència de persones que demanen informació han estat més de les esperades, les compres massives encara no s'han efectuat. “De moment els afortunats mostren una actitud molt catalana”, asseguren des de Finques Castellà, els quals van ser al mateix temps uns dels agraciats del passat dia 22. Així, si la Loteria no ha servit encara per superar les previsions a l'alça, des de Finques Pous han observat com la gent està “més contenta” fet que en un futur “fa previsible que el negoci augmenti”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive