perfil
perfil

Ester Arroyo

Creant feina sense barreres

Carme Matí. Responsable del CEO de la Fundació Maresme.

Fa gairebé cinc anys que Carme Martí està al capdavant de la Fundació CEO del Maresme, el Centre Especial de Treball de la Fundació el Maresme. La seva faceta de pedagoga fa que se senti molt a gust amb les tasques que desenvolupa a la fundació, especialment perquè pot ajudar directament a persones amb discapacitat intel·lectual. La finalitat del CEO del Maresme és la creació i manteniment de llocs de treball per persones amb discapacitat intel·lectual en tota la comarca del Maresme. “Som un Centre Especial de treball però no deixem de ser una empresa de serveis.

L’estructura és igual que qualsevol altra empresa però amb la particularitat que com a mínim el 70% - actualment el 76%- són persones amb discapacitat intel•lectual. Tot i així no hem d’oblidar que com empresa hem de ser rentables i sempre busquem l’equilibri entre sostenibilitat econòmica i aconseguir que aquestes persones tinguin un lloc en el món laboral. És una feina molt enriquidora i tot un repte”, explica la Carme. 

L’empresa estudia el cas de cada persona per determinar quines feines pot fer segons les seves capacitats i limitacions. Tota la feina feta durant aquests anys ha portat a la Fundació CEO del Maresme a guanyar el premi FAGEM  2018 a la millor trajectòria empresarial. 

  Com vas arribar a estar al capdavant de CEO del Maresme?
Abans treballava a l’ajuntament de Mataró on era directora de promoció econòmica. L’any 2014 vaig demanar una excedència perquè em venia de gust fer un canvi a nivell professional i em van oferir venir a treballar a la Fundació el Maresme amb la possibilitat d’entrar com a directora. Vaig acceptar perquè em venia molt de gust dur a terme aquest repte de tirar endavant un centre especial de treball. Per mi va ser un repte professional.

 Quines van ser les primeres tasques o projectes que vas realitzar?
Quan vaig entrar l’any 2014, el centre de treball havia passat per una època delicada deguda a la crisi. Hi havia pocs clients, tant privats com públics, i vam haver de pensar noves vies de treball. Així que el primer que vaig fer amb l’equip van ser tasques organitzatives i comercials per poder captar una tipologia de clients que fins aquell moment no tenia la fundació, especialment en les àrees de neteja i recollida de residus. Parlo de clients privats, comunitats, comerços, despatxos, etc. Mentrestant també havíem d’ocupar-nos de fer créixer altres àrees de treball i tirar endavant altres tasques. 

 Per què creus que és important que existeixin projectes com aquest?
Crec que és vital que es visualitzin i normalitzin certes situacions. En la nostra societat hi ha una varietat de persones amb competències diferents i tothom ha de poder trobar el seu lloc de treball. Els municipis han de procurar que la població tingui fina. En aquest sentit l’ajuntament de Mataró ens ha ajudat moltíssim a tirar endavant aquest projecte.

 Què significa per a tu treballar a la Fundació?
Per mi és una gran satisfacció perquè dóna molt de sentit a la meva vocació. Sóc llicenciada en el que avui en dia es diu Pedagogia i vaig fer pedagogia terapèutica i m’agrada treballar amb persones amb altres capacitats. Vaig entrar a treballar a l’ajuntament perquè estava en situació d’atur però sempre he mantingut aquesta vocació social.  Crec que la fundació em permet que la meva feina tingui una repercussió immediata sobre les persones i això m’omple molt. Per part meva ha estat un canvi en positiu, em sento molt vinculada i compromesa amb la fundació i satisfeta perquè veig que l’esforç té una repercussió molt directa.

 Què ha significat per vosaltres guanyar el premi FAGEM  2018 a la millor trajectòria empresarial?
La veritat és que va ser una mica sorpresa. Ens vam presentar i quan ens van dir que érem finalistes ja per nosaltres va ser un premi, una gran alegria. Va ser important que ens donessin aquest premi en un fòrum de més de 300 empresaris. Ha estat un guardó i un reconeixement per la feina de l’equip que al llarg dels anys ha format part del centre especial de treball.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive