Argimon demana només “anar a treballar i a casa”. Foto: R.Gallofré
Argimon demana només “anar a treballar i a casa”. Foto: R.Gallofré

Covid-19 al Maresme: 2 de cada 3 contagis són en dones

La mortalitat de malalts de Covid-19 a la comarca és més alta en entre els homes, en la mateixa línia de tot Catalunya

2 de cada 3 persones que s’han contagiat de Covid-19 al Maresme eren dones. Les dades facilitades pel registre del Departament de Salut deixen clara la majoria de casos femenins entre tots els contagis recomptats i, en canvi, una major proporció de mortalitat entre els malalts homes. 

La Covid-19 s’estén en clau femenina pel Maresme. Segons les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local acumulades fins el passat 3 de juny s’havien registrat a la comarca 20.675 casos de persones contagiades. 13.587 d’aquestes eren dones, el que representa un 65,72 per cent dels casos. Hi havia detectats 7.088 casos entre homes, només un 34,28 per cent. Cal tenir present que la gran majoria de casos són sospitosos ja que del total menys de 3.000 s’han acreditat mitjançant tests. 

Més mortal per als homes

Aquest predomini femení entre els casos canvia de tendència en referència a la mortalitat. Tot i que han mort més dones (296) que homes (240) el nombre relatiu de defuncions és molt més elevat en el cas masculí. En aquest àmbit la comarca se situa en nivells similars als de tot Catalunya, on consta un índex de mortalitat més gran en els homes que no pas en les dones. Un estudi de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), desvelava setmanes enrere que els homes tenen un 55% més de probabilitat d’ingressar en un hospital per aquesta malaltia que no les dones, i un 62% més de probabilitats de morir-se una vegada hi han ingressat. 

La taxa de defuncions a la comarca se situa en 11,84 de cada 10.000 habitants, lleugerament per sota de la mitjana catalana de  12,42/10.000 habitants.
 

 

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive