Pilar García

Costes assegura que el passeig Marítim estarà pràcticament acabat per Les Santes

El Ministeri de Medi Ambient manté que l'obra estarà gairebé a punt a finals de juliol, per tal de no interrompre l'activitat habitual en aquest espai per La Festa Major. Segons l'Ajuntament, el compromís del govern central apunta al setembre com a punt i final dels treballs.

La unió temporal d’empreses que executa la reurbanització del passeig Marítim entre el Centre Natació Mataró i el Port, Audeca-Ploder, haurà de córrer perquè els treballs estiguin a punt a finals de juliol i no obstaculitzin, doncs, els actes de la Festa Major. La Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient així ho preveu. «La idea és que, per les Santes, l’obra es pugui obrir, encara que no estigui al 100% acabada», afirma en nom de Costes la directora del projecte, Ana María Castañeda. «La qüestió és que no hi hagi tanques, màquines ni materials pel mig», diu.

Segons Castañeda, passades les Santes caldrà instal·lar la nova estació transformadora elèctrica encara en construcció i potser algun element de mobiliari urbà. "Quedaran alguns detalls", manté en referència a "col·locar una font o un banc". La directora del projecte, però, assegura: "A l'agost estarà tot".

L'Ajuntament, per la seva banda, afirma que el compromís del Ministeri amb el consistori apunta al setembre com a mes del punt i final de les obres, tal i com ha confirmat el president de l'Àrea de Serveis Territorials i regidor d'Obres, Joan Antoni Baron. Baron, però, assegura que els ciutadans podran accedir lliurement al passeig per Les Santes si bé la nit del Sarau, el 27 de juliol, no hi haurà activitats més enllà del Centre Natació Mataró, per evitar possibles molèsties.

El director general de Costes, José Trigueros, havia anunciat durant la campanya electoral del 25-M que el passeig estaria acabat a finals de juny i que aquest estiu, doncs, els mataronins ja podrien gaudir-ne. La directora del projecte ha admès que hi ha hagut un retard inesperat per problemes en els tràmits amb les empreses que presten el servei elèctric.

Ana María Castañeda ha volgut subratllar la cura mediambiental i de jardineria que la constructora està tenint, així com el "bon ambient" de col·laboració entre els tècnics del Ministeri i l'Ajuntament.

El projecte ha inclòs l’asfaltat del camí d’accés al Port des del passeig marítim, que es va executar la setmana passada. Castañeda subratlla «el canvi important» que suposa aquesta esperada actuació que permet "compartir la mobilitat dels vehicles i les persones". La remodelació del Cargol és un dels treballs que encara s’estan fent i que consisteix en la demolició i reconstrucció d’un mur. "S'obrirà una mica perquè la rotonda no sigui tan tancada i s'hi pugui circular millor", explica la directora del projecte del passeig.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive