Rentar-se les mans amb freqüència és necessari.
Rentar-se les mans amb freqüència és necessari.

Redacció

Com conviure amb un positiu per coronavirus a casa

En cas de contagi, cal prendre mesures de seguretat per poder conviure amb altres membres de la família: zona aïllada, mòbil i sense contacte directe.

Una de les possibilitats reals que hi ha actualment amb les mesures de prevenció i restriccions actuals, però amb la necessitat de compartir espais quan anem a treballar en transport públic tal i com s'està veient durant aquesta setmana, és que es pugui patir un contagi per coronavirus i s'hagi de conviure a casa amb familiars, com per exemple els infants que no tenen escola. Què s'ha de fer en aquests casos? Primer de tot, deixar clar que es pot conviure amb un positiu per coronavirus en un habitatge, però cal prendre algunes mesures a tenir en compte per evitar el contagi dels altres membres de la família.

Delimitar un espai concret per al pacient

El primer que cal fer una vegada es confirma un positiu per coronavirus en un habitatge és limitar una zona concreta per a ell en tot l'habitatge. Aquest espai ha de ser ús totalment individual i no pot ser de pas per a altres persones, ha de tenir bona ventilació i la porta ha d'estar sempre tancada. A més, és recomanable si és possible que hi hagi un lavabo destinat exclusivament al pacient.

Només una persona a càrrec

Amb aquesta situació, cal extremar les precaucions i per això, es recomana que només una persona de l'habitatge mantingui el contacte necessari amb el pacient aïllat, sempre intentant mantenir el protocol d'un metre de distància per evitar que hi hagi contagi en altres persones i zones. Naturalment estan prohibides les visites. Si ha d'entrar a l'habitació del pacient, amb màscara, guants de làtex i bata resistent als fluids. Màscara i guants han de ser d'un sol ús.

Comunicació a través de mòbil, dutxar-se a diari...

Es recomana que la comunicació entre el pacient i els altres membres de la família sigui per telèfon mòbil, per evitar així el contacte directe i les possibilitats de contagi. el pacient també ha de dutxar-se a diari, canviar-se la roba cada dia i rentar-se les mans diversos cops al dia.

Neteja i gestió de residus

Es recomana que els residus del pacient es trobin tancats de manera hermètica (la bossa de la brossa així ha de ser), que la roba es renti a més de 60 graus i que tot el pis es netegi amb freqüència, sobretot si ha de fer servir alguna zona comuna per qualsevol motiu (i que no ha de visitar si hi ha algun familiar o company de pis).

Per últim, recalcar que no es pot conviure amb un pacient d'aquest tipus si a l'habitatge hi viu algú que sigui franja de risc, ja sigui per problemes de salut o per a persones de més de 65 anys.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive