La mobilitat segueix restringida pel confinament a Mataró. Foto: R.Gallofré
La mobilitat segueix restringida pel confinament a Mataró. Foto: R.Gallofré

Confinament a Mataró: què canvia després de Setmana Santa?

Acabada la Setmana Santa s'ha aixecat la limitació temporal a certes activitats laborals, però es manté l'estat d'alarma i el confinament.

La fi de la Setmana Santa marcada pel coronavirus suposava també l'aixecament de certes restriccions a tot Espanya, acabades també les dues setmanes marcades amb un tancament total de l'activitat productiva. Però, com afecta això al confinament? Tal i com informa l'Ajuntament de Mataró, les restriccions per l'estat d'alarma segueixen vigents, i per tant la mobilitat a l'exterior segueix limitada a les activitats concretes que ja s'han relatat en diverses ocasions: no es pot fer desplaçaments d'oci o similars. El que ha acabat és la limitació temporal de l'activitat laboral relacionada amb fàbriques obres i d’altres empreses productives; però continuen tancats els comerços, locals i establiments dedicats a l’oci, restauració, hostaleria i d’altres activitats i serveis no essencials.

Així doncs, es mantenen les recomanacions a empreses i treballadors de seguir fent teletreball en la mesura que sigui possible per reduir la mobilitat per motius laborals. Les recomanacions en mesures d'higiene i salut de les autoritats sanitàries han demanat a les empreses que reprenen l'activitat que tornin amb precaució, intentant evitar aglomeracions, respectar la distància entre treballadors, tenir material (guants i mascaretes) d'acord amb la situació actual i, si es pot, organitzar torns per rebaixar l'afluència de personal als llocs de treball.

Per als desplaçament de caràcter laboral, l’Estat ha fixat un model de declaració responsable per facilitar els trajectes necessaris entre el lloc de residència i de treball. El podeu al BOE. És un document recomanat però no obligatori que facilita les coses en cas de control policial, encarregats d'aixecar denúncies per no seguir les normes del confinament.

Temps d'estada al carrer

Cal recordar que els comerços oberts al públic segueixen tancats tret dels que són de primera necessitat, i per tant durant el confinament s'ha d'estar al carrer el temps mínim imprescindible: sempre que no hi hagi alternativa, en les mínimes distàncies possibles, de manera individual tret de casos concrets (menors d'edat o persones dependents), mantenint la distància de seguretat entre altres ciutadans i complint amb les mesures d'higiene i prevenció recomanades.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive