Els comuns volen replicar les 'superilles' a Mataró
Els comuns volen replicar les 'superilles' a Mataró

Els comuns volen replicar les 'superilles' a Mataró

En Comú Podem Mataró s’erigeix com “l’únic partit que reivindica els carrils bici” i vol passar “de la ciutat del cotxe a la ciutat de les persones”

Transformar el Centre en una superilla a la manera barcelonina, reivindicar a nivell autonòmic el projecte congelat del tren orbital, un pla d’aparcaments públics i ben connectats per ser dissuasoris, un reforç de Mataró Bus i la implementació d’un bicing i aparcaments segurs per reblar l’aposta per la mobilitat en bicicleta. Aquesta és la llista de propostes dels comuns per una de les matèries que, a nivell mediàtic i polític, més pes ha guanyat en els darrers temps. El relat sobre com ens hem de moure és un dels nous eixos claus de la disputa política.

En Comú Podem vol marcar perfil propi en qüestió de mobilitat a la ciutat de Mataró i per fer-ho ha tirat de referents: un és la transformació de Barcelona que abandera Ada Colau i l’altre un dels diputats més actius al Parlament de Catalunya, David Cid, que ha fet costat aquest dilluns a Sergi Morales en la presentació d’un catàleg de propostes que l’alcaldable ha asseverat que han de servir “per passar de la ciutat del cotxe a la ciutat de les persones”.

Superilla al Centre i a d’altres eixos

Les superilles de Barcelona són l’exemple més fefaent de la transició en mobilitat que abanderen els comuns i Sergi Morales les vol replicar a la capital del Maresme. El seu número 3, Miquel Canal, ha explicat que es tracta de convertir l’actual espai de priorització per a vianants del Centre en una superilla; “Volem generar un nou espai urbà, que és positiu en tots els sentits: més i millor comerç, més vida, més comuntat i no només al Centre, impulsarem el mateix model en altres àrees de manera progressiva i consolidant els espais pacificats de ciutat”, ha dit. 

Respecte el Centre, precisament, En Comú Podem demana una major restricció a l’accés rodat de cotxes que, per exemple en franges de matí, brilla per la seva absència. “Nosaltres tenim clar que hem de ser valents i no fer les coses a mitges. Hem de peatonalitzar de forma més decidida i ser més restrictius respecte el cotxe”, assegura Morales.

“Els únics que reivindiquem l’Anella Ciclista”

L’alcaldable d’En Comú Podem es mostra perplex de veure com “el nostre espai és l’únic que aposta per un canvi en la mobilitat, perquè les persones guanyin espai al cotxe i som els únics que reivindiquem la infraestructura de l’Anella Ciclista que el PSC sembla que no vol defensar”. Precisament per això Morales vol anar amb la bandera de la mobilitat per davant per aprofitar oportunitats com el nou contracte de Mataró Bus (pel que volen més freqüències i horaris) o un sistema similar al Bicing pel que també ha retret al PSC “la seva visió quan diu que no és rendible, com si es tractés de números. Serà una inversió com ho és el propi servei de bus i tenim estudiat que amb 300.000 o 400.000 euros el podem impulsar com han fet altres ciutats”, ha dit.


Pel tren orbital i contra el ‘barcelonacentrisme”


El diputat al Parlament d’En Comú Podem David Cid ha fet costat a Sergi Morales i els seus correlegionaris a Mataró en qüestió de mobilitat i assegura que els comuns a nivell català, volen que es recuperi i es promogui el projecte de línia orbital de tren. “De la mateixa manera que ens oposem al quart cinturó i l’ampliació de l’aeroport del Prat, diem que no volem cap euro més destinat a autopistes fins que es resolgui la situació de Rodalies i que la prioritat estratègica ha de ser la línia orbital. Necessitem connectar la segona corona metropolitana i que no tot hagi de passar per Barcelona, hi ha un ‘barcelonacentrisme’ que no pot ser i la Generalitat ha de liderar la recuperació d’aquest projecte.

Altres propostes dels comuns a nivell català són les de mantenir la rebaixa tarifària i David Cid també se n’ha enrecordat de demanar que s’acabi el nyap de la T-Mobilitat i que Mataró deixi de ser zona 3. 

Arxivat a:

Comentaris (18)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive