Els comuns volen replicar les 'superilles' a Mataró
Els comuns volen replicar les 'superilles' a Mataró

Els comuns volen replicar les 'superilles' a Mataró

En Comú Podem Mataró s’erigeix com “l’únic partit que reivindica els carrils bici” i vol passar “de la ciutat del cotxe a la ciutat de les persones”

Transformar el Centre en una superilla a la manera barcelonina, reivindicar a nivell autonòmic el projecte congelat del tren orbital, un pla d’aparcaments públics i ben connectats per ser dissuasoris, un reforç de Mataró Bus i la implementació d’un bicing i aparcaments segurs per reblar l’aposta per la mobilitat en bicicleta. Aquesta és la llista de propostes dels comuns per una de les matèries que, a nivell mediàtic i polític, més pes ha guanyat en els darrers temps. El relat sobre com ens hem de moure és un dels nous eixos claus de la disputa política.

En Comú Podem vol marcar perfil propi en qüestió de mobilitat a la ciutat de Mataró i per fer-ho ha tirat de referents: un és la transformació de Barcelona que abandera Ada Colau i l’altre un dels diputats més actius al Parlament de Catalunya, David Cid, que ha fet costat aquest dilluns a Sergi Morales en la presentació d’un catàleg de propostes que l’alcaldable ha asseverat que han de servir “per passar de la ciutat del cotxe a la ciutat de les persones”.

Superilla al Centre i a d’altres eixos

Les superilles de Barcelona són l’exemple més fefaent de la transició en mobilitat que abanderen els comuns i Sergi Morales les vol replicar a la capital del Maresme. El seu número 3, Miquel Canal, ha explicat que es tracta de convertir l’actual espai de priorització per a vianants del Centre en una superilla; “Volem generar un nou espai urbà, que és positiu en tots els sentits: més i millor comerç, més vida, més comuntat i no només al Centre, impulsarem el mateix model en altres àrees de manera progressiva i consolidant els espais pacificats de ciutat”, ha dit. 

Respecte el Centre, precisament, En Comú Podem demana una major restricció a l’accés rodat de cotxes que, per exemple en franges de matí, brilla per la seva absència. “Nosaltres tenim clar que hem de ser valents i no fer les coses a mitges. Hem de peatonalitzar de forma més decidida i ser més restrictius respecte el cotxe”, assegura Morales.

“Els únics que reivindiquem l’Anella Ciclista”

L’alcaldable d’En Comú Podem es mostra perplex de veure com “el nostre espai és l’únic que aposta per un canvi en la mobilitat, perquè les persones guanyin espai al cotxe i som els únics que reivindiquem la infraestructura de l’Anella Ciclista que el PSC sembla que no vol defensar”. Precisament per això Morales vol anar amb la bandera de la mobilitat per davant per aprofitar oportunitats com el nou contracte de Mataró Bus (pel que volen més freqüències i horaris) o un sistema similar al Bicing pel que també ha retret al PSC “la seva visió quan diu que no és rendible, com si es tractés de números. Serà una inversió com ho és el propi servei de bus i tenim estudiat que amb 300.000 o 400.000 euros el podem impulsar com han fet altres ciutats”, ha dit.


Pel tren orbital i contra el ‘barcelonacentrisme”


El diputat al Parlament d’En Comú Podem David Cid ha fet costat a Sergi Morales i els seus correlegionaris a Mataró en qüestió de mobilitat i assegura que els comuns a nivell català, volen que es recuperi i es promogui el projecte de línia orbital de tren. “De la mateixa manera que ens oposem al quart cinturó i l’ampliació de l’aeroport del Prat, diem que no volem cap euro més destinat a autopistes fins que es resolgui la situació de Rodalies i que la prioritat estratègica ha de ser la línia orbital. Necessitem connectar la segona corona metropolitana i que no tot hagi de passar per Barcelona, hi ha un ‘barcelonacentrisme’ que no pot ser i la Generalitat ha de liderar la recuperació d’aquest projecte.

Altres propostes dels comuns a nivell català són les de mantenir la rebaixa tarifària i David Cid també se n’ha enrecordat de demanar que s’acabi el nyap de la T-Mobilitat i que Mataró deixi de ser zona 3. 

Arxivat a:

Comentaris (17)

JUDAS Fa 4 mesos
Se dice vulgarmente que son 4 y el cabo,,, pero aquí son 2 y vas que te matas,, y estos hacen politica . jjjjj
jordi Fa 4 mesos
Sempre rebem els del centre. Sempre. A altres barris, ni mú de pagar res de res, ni per aparcar ni per entrar, ni carril bici ni... I aixó dels 15 minuts... aviat els necessitarem per anar a peu on abans anabem en 10 minuts. A la que pugui marxo del centra i vaig a un altre poble, de veritat.
rius Fa 4 mesos
senyors de Podem a veure quan proposeu carrregar-vos tants delinquents i okupes que doneu recolçament que ja està bé. No sé què espereu que us voti actualment, no defenseu al ciutadà ni al treballador solament al que ve a un viure dels demés. Menuda caiguda que tindreu amb la gent tant cremada i a més calleu a la inseguretat que per la vostra culpa i la del Bote habeu ficat a la ciutat.
Jordi Fa 4 mesos
Podemos i psociates són cosins germans Amics tots del 155
Jordi Fa 4 mesos
Carles: No som tots els mataronins que trinem amb el carril bici, som els mataronins dins les rondes perquè als barris de tocar els coll.. amb carril bici res de res Poseu carrils bici i passarà com amb els parquímetres i les zones blaves,que a Cirera els van destrossar a com de martell Bote Paz deixens en pau
Anònim II Fa 4 mesos
Està demostrat que els carrils bici, han portat més retencións, per lo tant, més contaminació. I degut a la eliminació d'aparcament, més cotxes donàn voltes. Només falta que fotin les super-illes.
AV Fa 4 mesos
Falten bici-box a l’estació (els ferros son massa fàcils de rebentar). I no es pot recuperar el pla del tren orbital perquè es una aberració contra l’entorn i provocarà la gentrificació de la perifèria (on collons voleu que anem a viure?). No sou ecologistes si defenseu això o la tonteria del hub de la brossa. I per cert, heu calculat les emissions d’aquesta obra faraònica (totals) abans de dir xominades? Millorar el bus i evitar malbaratar recursos, fent bus-vao direcció Gra
Jaume Pera Fa 4 mesos
Sr. Sergi Morales, vostè com a membre del govern municipal, va signar l'acord de col.laboració, gestió i millora de l'espai agrari-forestal del terme municipal de Mataró, amb l'Associació Cinc Sénies Mata- Valldeix. Com a defensor de l'espai agràri-forestal, com pot vostè proposar la execució del tren orbital? saben com sap, que dita execució trinxaria el rebost dels mataronins. Com pot defensar la carta alimentaria de Mataró, i al mateix temps permetre que la tuneladora foradi les ci
Jordi Fa 4 mesos
Si tenia dubtes ja no els tinc. Visc al centre i ni boig vull una super illa
Mataroní Empipat Fa 4 mesos
De l'okupació, seguretat i criminalitat que patim a la ciutat ni una paraula!. Aquests si que no toquen de peus a terra ni volent! quins somniatruites! un nen faria propostes amb mes seny!.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive