Vista aèria del sector d'Iveco Pegaso i de l'N-II, que es reurbantizaran
Notícies relacionades
Vista aèria del sector d'Iveco Pegaso i de l'N-II, que es reurbantizaran

Comença la transformació del sector d'Iveco i la pacificació de l'N-II a Mataró

Les obres per instal·lar el TubVerd a l'avinguda Maresme són l'inici de la reurbanització de tot aquest àmbit del front marítim, la darrera gran peça urbanística a desenvolupar a Mataró.

Comença, ara sí, la transformació urbanística del sector d'Iveco-Pegaso, la darrera gran peça urbanística pendent a desenvolupar del front marítim mataroní. Les obres per ampliar el TubVerd a través de l'avinguda Maresme, que s'iniciaran la setmana que ve, seran el tret de sortida per remodelar tot aquest àmbit i crear un nou barri a la ciutat, amb la construcció d'habitatges en torres de fins a 15 plantes i diversos equipaments, així com la pacificació de l'N-II al seu pas per la ciutat. 

El sector d'Iveco, que pren el nom de l'antiga fàbrica instal·lada en aquest àmbit de la ciutat, s'estén entre l'estació de Rodalies i el carrer d'isaac Peral. En aquest àmbit s'hi preveu la construcció d'un màxim de 729 habitatges, repartits en torres de 7 plantes i, en algun cas, de fins a 15 plantes. La urbanització, per tant, serà similar a l'aplicada al sector contigu del Rengle, ja pràcticament del tot desenvolupat, amb edificis alts que deixen força espai d'ús públic al seu voltant, permetent la creació de places i petites zones verdes. A banda, hi ha tres equipaments previstos, entre els quals l'antiga Farinera, a tocar de la Torre Barceló que ja s'està construint i que serà l'edifici més alt de la ciutat, amb 26 plantes. 

Les principals xifres

 • 11 mesos d'obres a l'avinguda Maresme i entorns per a la instal·lació del TubVerd
 • Invesió de 3,6 milions d'euros pels enderrocs, obertura de la rasa i instal·lació de la canonada
 • Sector Iveco: 729 habitatges, 160 de protecció oficial, 75 de preu concertat i 494 de privats
 • Edificis de 7 a 15 plantes, places i zones verdes al seu entorn, i 3 equipaments (per definir)

Un element clau d'aquest sector és l'Avinguda Maresme, és a dir, la carretera N-II al seu pas per Mataró, actualment una via ràpida per connectar els municipis del Maresme. Arran del traspàs de la titularitat de la carretera a l'Ajuntament de Mataró, i seguint amb la línia establerta per al conjunt del Maresme, el vial s'ha de pacificar perquè esdevingui un carrer més de la ciutat, amb carril bici, voreres més amples i menys espai per als vehicles a motor. 

Onze mesos d'obres en la primera fase

L'inici d'aquesta pacificació el marcarà les obres per a la instal·lació del TubVerd que ha de discórrer per la banda de mar de l’avinguda del Maresme, des de la Porta Laietana fins a la ronda de Barceló, arribant a la torre del mateix nom (gairebé 800 metres). Els treballs començaran dilluns 15 de gener, duraran onze mesos, i serviran perquè tot aquest sector es pugui beneficiar d'aquesta xarxa urbana de calor i fred promoguda per Aigües de Mataró, que aprofita l'energia sobrant de la depuradora i de la planta de tractament de residus de la ciutat. 

Canvis en la mobilitat al sector d'Iveco
Canvis en la mobilitat al sector d'Iveco

En aquesta primera fase, abans de començar amb la instal·lació del TubVerd en si, s'enderrocaran la vorera situada a l’altura de la benzinera i els antics tallers de l’empresa Casas, la mitjana lateral que separa l’avinguda del Maresme del polígon de Balançó i Boter, i el paviment del davant de la Farinera. El projecte preveu una important inversió econòmica, ja que els enderrocs i la realització de la rasa costaran 2,2 milions d'euros, mentre que la despesa prevista per la instal·lació de la canonada del TubVerd és d'1,4 milions. 

Al cap d'onze mesos, un cop finalitzada la instal·lació del TubVerd, PUMSA continuarà amb la urbanització de tot el sector, començant per l'avinguda Maresme. Una fase que podrà donar pas a la construcció dels habitatges i dels equipaments previstos a la zona. 

Vista del sector d'Iveco-Renfe, l'últim gran solar de Mataró a primera línia de mar. Foto: Ajuntament

Vista del sector d'Iveco-Renfe, l'últim gran solar de Mataró a primera línia de mar. Foto: Ajuntament

Afectacions al trànsit i als vianants

Aquestes actuacions comportaran afectacions al  trànsit rodat i de vianants, que s'intentaran minimitzar programant els treballs per fases i trams.  Segons destaquen des de l'Ajuntament, es garantirà sempre la circulació de vehicles en els dos sentits de la marxa. Durant la primera fase, aproximadament fins a mitjan febrer, hi haurà tres carrils operatius en la major part del tram afectat per les obres, dos en sentit Girona i un en sentit Barcelona. A més, els vianants no podran anar per la banda de mar de l’avinguda del Maresme, i hauran de circular per l'altra banda. Un cop fets els enderrocs, els vehicles hauran de circular per la banda de muntanya de l’avinguda, ja que els treballs d’instal·lació del TubVerd ocuparan els carrils de la banda mar.


 


 

Comentaris (12)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive