J.Vives

Comença la fase de treball per definir el futur estratègic de la ciutat

Representans polítics i agents econòmics i socials van signar ahir el Pacte pel desenvolupament econòmic i social

“Aquest és un document d'intencions amb el que manifesten la voluntat de treballar per al desenvolupament de la ciutat”. Amb aquestes paraules va definir, l'alcalde Joan Antoni Baron, el Pacte per al desenvolupament econòmic i social que ahir al vespre van rubricar els representants dels grups municipals, del teixit empresarial, del món veïnal, dels sindicats i de les universitats. La signatura tenia una doble significació, ja que per una banda recollia la voluntat de pacte de tots els agents implicats en el desenvolupament de la ciutat i, per l'altra, marcava l'inici d'una segona fase del procés de treball que consistirà en definir i acordar les accions concretes que cal portar a terme.

La sessió va estar presidida per l'alcalde, que va recordar que aquest document –una de les propostes que va fer en el seu discurs d'investidura el maig del 2004- ve donat “per la necessitat de resituar-nos en un món canviant i en una ciutat que també viu canvis importants”. Baron va explicar que ara el document es treballarà en una segona fase en la que es volen realitzar el màxim de consultes al major nombre de persones possibles. Aquest treball es realitzarà per àmbits que estaran tutelats per un expert.

Després d'una primera intervenció de l'alcalde es va procedir a la signatura del document, que van rubricar els vint membres que integren el Consell del Pacte, l'organisme que s'ha d'encarregar de vetllar perquè es porti a bon terme i de supervisar les accions que se'n derivin.

Toni Civit, portaveu d'ERC, va encetar el torn de paraula destacant que el pacte representa “un pas endavant imprescindible per fer que la ciutat avanci” i va assenyalar la importància de “posar-nos tots d'acord”. Tot seguit va ser Jaume Graupera, portaveu d'ICV-EuiA qui va recalcar la importància del consens, que “cal preservar com si fós un tresor”. Pilar Gonzàlez Agàpito, en representació del PSC, va advertit que la “feina més complicada comença a partir d'ara”, va assenyalar que la ciutadania no ha de ser aliena als canvis de la ciutat i va destacar que per primera vegada s'hagi tingut en compte la representació de les universitats.

Els portaveus de l'oposició també van intervenir per valorar positivament el document. Joaquim Esperalba, de CiU, va reconèixer que la seva formació havia estat crítica amb aquest pacte però va afegir que els nacionalistes mai “ens hem entestat en no col·laborar”. “El nostre compromís és treballar en la fórmula que calgui per garantir el futur de la ciutat”; va afirmar, recordant que CiU no hauria impulsat aquest tipus de pacte sinó un pla estratègic. Tot i això, Esperalba va felicitat l'alcalde, Joan Antoni Baron, per haber “intentat afrontar el futur de la ciutat de forma seriosa” per primera vegada en més de deu anys. El portaveu del PP, Paulí Mojedano, va referir-se a la necessitat d'adaptar-se als canvis i de saber “vendre” la ciutat, i va reclamar de nou un “lideratge fort i generós” de l'alcalde.

La resta de membres del consell van coincidir en celebrar la signatura del pacte i en destacar la necessitat de treballar amb convenciment per tal d'arribar a acords que afavoreixin el desenvolupament econòmic de la ciutat. A més, la presidenta de la Fagem també va apuntar la importància que el pacte “tingui continuitat pels que vinguin darrera nostre”; El president de la Unió de Botiguers, Salvador Floriach, va parlar sobre la importància de la capitalitat de la ciutat; El director de l'Alcampo, Patrick Beneroso, va qualificar de “victòria” el fet que tots els partits polítics “estiguin d'acord en un tema estratègic”; i la directora acadèmcia de l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials del Maresme, Mar Isla, va reinvindicar el paper estratègic de les universitats en el desenvolupament en el territori.

L'alcalde va cloure l'acte reprenent un discurs en el que de nou va recordar que ara comença “la fase important del treball”, una fase en la que es buscarà el màxim consens possible. “No es tracte d'anar a votar a favor o en contra sino de garantir el màxim consens”, va insistir. Baron també va recordar que en aquest procés seran els ciutadans els que tindran el paper més important amb el seu esforç i treball. “Tinc plena confiança en que tindrem la capacitat d'esforar-nos per treballar pel canvi i la innovació. I treballant arribarem a bon port”, va concloure.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive