Pep Comas durant el ple d'ahir.
Pep Comas durant el ple d'ahir.

M.Coll

Comas demana a l’oposició que no sigui “apocalíptica” amb l’ensenyament

CiU i PPC denuncien al ple els mòdols inacabats de Figuera Major i les disfuncions de l'aplicació de la sisena hora

El regidor d'Eduació de Mataró, Pep Comas, va demanar ahir en el ple municipal als partits de l'oposició que no siguin “apocalíptics” respecte els temes d'ensenyament. L'ecosocialista va fer aquesta petició davant les crítiques rebudes des de CiU i el PPC, ambdues centrades en els mòdols inacabats del CEIP Figuera Major i de les disfuncions de l'aplicació de la sisena hora. Sobre aquest tema els convergents van ser els més severs amb el govern: “L'escola pública de la ciutat ha donat en aquest inici de curs una imatge de desunió, l'aplicació de la sisena hora ha estat molt dolenta i per Nadal encara en tindrem conseqüències”, va manifestar Josep Vicent Garcia.

Comas, després d'aclarir que cap dels dos problemes són de competència municipal, va explicar que les obres inacabades del mòduls del CEIP Figuera Major han estat a causa de la contractació, per part del Departament d'Ensenyament, d'una empresa insolvent. El regidor va explicar la voluntat d'ambdues institucions, govern local i autonòmic, de posar-se en contacte amb aquesta empresa, cosa que ha estat impossible. Davant la situació, els nens d'aquesta escola han començat el curs en mòdols inacabats, Comas elogiava els pares i mestres del centre: “Si Figuera Major ha pogut començar el curs ha estat gràcies a la bona disponibilitat de la direcció del centre i dels pares que han fet de la necessitat una virtut”. Respecte la durabilitat dels mòduls provisionals, l'alcalde, Joan Antoni Baron, va pronunciar la frase de la vetllada: “Jo vaig treballar durant set anys en un mòdul que segons la data estava caducat, igual que un iogurt”.

Respecte la sisena hora, Comas va reconèixer que la Generalitat no ha sabut informar bé els centres d'aquestes nova aplicació. “El departament s'ha compromès ha finançar un monitor pels nens de primària que es quedin al centre de 12 a 1, però això s'ha programat amb poc temps”, va explicar el regidor, qui va considerar aquesta novetat com una gran millora en el sistema educatiu. L'oposició també va posar sobre la taula el tema de la manca de professorat per cobrir les substitucions, però Comas va explicar que a Mataró en aquests moments només es coneix la manca d'un mestre en un centre.

Finalment, respecte les ratios a les aules, CiU també va criticar el govern. “A l'escola Antonio Machado hi ha 27 alumnes en una aula de P3, una situació que un mestre no pot aguantar”, va explicar Garcia. Comas, en el torn de resposta, va comentar que respecte la saturació les escoles de Mataró han millorat respecte l'any passat. En aquests moments un 23% d'aules d'educació infantil, un 24% de les de primària i un 23% de les classes d'ESO superen la ratio establerta, dades inferiors a les existents a les escoles concertades.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive