Panoràmica de Mataró ciutat vistes. Foto: R.Gallofré
Panoràmica de Mataró ciutat vistes. Foto: R.Gallofré

Com han de ser Mataró i els mataronins d'aquí a 8 anys?

L’Ajuntament de Mataró inicia la revisió de la seva estratègia de ciutat, d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb el 2030 d’objectiu

Som a Mataró i el 2022 ja ha cremat 2 dels seus 12 mesos. Aquest és el moment escollit per l’Ajuntament per reinventar l’estratègia de ciutat fixant el nou horitzó temporal en l’any 2030 i amb l’objectiu d’enquadrar-se en els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Mataró 2030 substitueix el Mataró 2022, el darrer cop que es va voler fer un procés de reflexió i estratègia amb una parafernàlia similar a la que ara es comença.

El que ara es presenta ve a ser el mateix, renovat i amb algun accent diferent. Ara s’agafa el rebuf de l’Agenda Urbana tan europea com espanyola i s’hi posen bones intencions en forma de lema poc original: "Decidim avui la ciutat de demà”. La presentació dels experts que en prendran part i del grup que liderarà el procés va servir dilluns de punt de partida.

El que comença, diu la nota de premsa de l’Ajuntament, és “un procés de reflexió estratègica participatiu que compta amb un equip de persones expertes amb diferents àmbits i que necessita de la ciutadania perquè esdevingui una bona eina de gestió, planificació i priorització de les actuacions futures a realitzar”.

Mataró és una de les 121 ciutats escollides pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per desenvolupar aquest procés per valorar qualitat, singularitat i capacitat de convertir-se en referent per a d’altres municipis. I el Pla d’Actuació d’aquest Mataró 2030 ha d’estar fet el mes de setembre. 

La primera reunió amb els comissionats de Mataró 2030. Foto: Ajuntament

La primera reunió amb els comissionats de Mataró 2030. Foto: Ajuntament

Punt de partida: els experts

El primer tram del procés tindrà a la comissió assessora de protagonista: cinc experts anats a buscar perquè siguin comissionats dels diferents eixos. Aquests experts que faran de comissionat seran Jordi Marín de responsable de l’àmbit de Ciutat Intel·ligent i Connectada, Fernando Fantova de Ciutat Inclusiva, Míriam Garcia de Ciutat Resilient, Pere Merino, de Ciutat Pròspera i Carolyn Daher de Ciutat Ecològica i Saludable.

I els ciutadans, quin paper hi tenen? La participació també es planteja en el procés a través d’actes presencials plantejats com a fòrums i debats que  tindran continuïtat a la plataforma virtual Decidim Mataró. Aquest mateix mes s’ha d’acabar de presentar tot el farciment d’aquest Mataró 2030.

 

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive