Ciutadans demana Carril bici anella ciclista mobilitat bicicleta patinet zona 30. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Ciutadans demana Carril bici anella ciclista mobilitat bicicleta patinet zona 30. Foto: R.Gallofré

Ciutadans demana la retirada dels carrils bicis “conflictius”

La candidata de Ciutadans Cristina Sancho retreu que “el carril bici no pot ser un obstacle per al desenvolupament comercial de la ciutat”

El projecte d’Anella Ciclista de Mataró va ser un dels temes estrella de l’any 2021, sobretot, en aquest mateix mandat. El desplegament de tota la primera fase d’aquest va comportar crítiques diverses i des de posicions i tribunes també diferents. Ara, a les portes d’una nova campanya electoral Ciutadans Mataró torna a parlar-ne amb la proposta que porta al Ple Municipal de retirar el carril bici “en aquells punts on crei conflicte”. La proposta té tots els números de quedar-se en això, en un prec.

El Grup Municipal de Ciutadans (CS) a l'Ajuntament de Mataró portarà al ple municipal de febrer un prec instant el govern de la ciutat a “realitzar un estudi dels principals eixos comercials respecte a l'impacte de la col·locació del barril bici”.

  • Les notícies al teu Whatsapp
    Els titulars destacats de cada dia, directes al teu mòbil. Subscriu-te  al Whatsapp de Capgròs al 638 06 99 84 guardant-te el número a l’agenda i enviant-hi ‘Alta’, també pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.

En aquest sentit, la portaveu i alcaldable per CS, Cristina Sancho, ha explicat que “la implantació del carril bici ideat pel senyor Bote ha suposat a la ciutat greus problemes de mobilitat, falta d'aparcament i, passejant per diferents eixos comercials de la ciutat, afectacions als negocis i el seu tancament”. 

“És de manual que els comerços necessiten clients per a mantenir els seus negocis. Aquests clients necessiten tenir un fàcil accés, bé sigui per vehicle privat o per vehicle públic, facilitat d'aparcament, estar en zones agradables visualment, entre altres condicions”, ha assenyalat Sancho.

Retirar pivots i pintura

Per això, a més de l'estudi sobre l'impacte del carril bici en els eixos comercials, el grup liberal també demanarà al govern “realitzar la retirada de tots aquells carrils bici, és a dir, la retirada dels pivots i la pintura, implantant les mesures necessàries per a restablir el comerç d'aquests eixos”.

Arxivat a:

Comentaris (5)

Jaume Fa 1 mes
El que s'ha gastat en carrils bici, millor haver-ho invertit en cursos de civisme elemental per ciclistes i patinets
TERESA Fa 1 mes
eS EM LA UNICA COSE QUE ESTIC DE COR AM LA DE CIUTADANS ESPERO QUE A LES PREXIMAS ELECCIONSNO SURTIN NI ELS NI EL PSOE ESPEROQUE EL QUE SURTI TAMBE PENSI AM TREURE TOT A QUET DESGAVELL QUE SE A FET A MATARO
Maria Gràcia Fa 1 mes
El que Mataró necessita és un carril-vici, per separar els endrogats de la gent normal.
Javier Alsina Fa 1 mes
No en faran cap cas. Cap polític reconeixerà que s'equivoca
Desmantellament dels carrils bici Fa 1 mes
S'han de desmantellar tots. No té sentit tenir carrils exclusius per a patinets i bicicletes en una ciutat on tots els vehicles tenen la velocitat limitada a 30 km/h des de fa quasi dos anys. Poden circular a la calçada com els altres, i la policia local ha de sancionar els que superin els 30 km/.h. Es poden mantenir, però, carrils bici en aquells carrers excepcionals on es pot circular a 50 km/h.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive