Judith Vives

CiU renuncia a formar part del govern del Consell Comarcal del Maresme i assumeix el seu paper d’oposició

La formació nacionalista se sent exclosa del pacte PSC-ERC-ICV que ja dóna per fet. Els representants de les esquerres aseguren, però, que la negociació encara és oberta

Desde la Federació comarcal de CiU es considera que el Consell Comarcal del Maresme (CCM) ha d'estar presidit per la força més votada a la comarca, i no pel partit que ha patit la davallada de vots més important de les municipals, el PSC. CiU dóna per fet el pacte entre el PSC, ERC i ICV, segons el qual el socialista Manuel Mas es convertiria en nou president del ens comarcal. Amb aquest argument, la federació ha justificat la seva voluntat de renunciar al govern del Consell i assumir un paper actiu en l'oposició. Pel mateix motiu, CiU ha anunciat que no entrarà a formar part del Consell d'Alcaldes, l'òrgan consultiu vinculat al CCM.

Representants de la federació de CiU al Maresme van assegurar ahir en roda de premsa que des del primer moment es va buscar, pel consell, un pacte d'ampli abast en el que “la força més votada a la comarca hi fos correctament representat”, en paraules del president comarcal de la Federació, Albert Batlle. Aquest pacte no ha estat possible, entre d'altres motius per discrepàncies a l'hora de decidir la presidència del Consell. CiU s'oposa amb contundencia a l'opció socialista, que ha presentat com a candidat l'alcalde de Mataró, Manuel Mas. “Mas no representa la força més votada i, a més, fins fa poc s'ha mostrat en contra del Consell Comarcal”, va explicar Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera i el candidat que CiU proposava per ocupar el mateix càrrec.

Els representats de la Federació de CiU es van mostrar també dolguts per la decisió d'ERC de recolzar la coalició d'esquerres i deixar de banda un pacte de forces nacionalistes. Els retreuen que hagin sacrificat el tarannà nacionalista en un pacte que només s'entén, segons el vicepresident d'UDC, Josep Lluís Martí, “perquè estan més pendents de les autonòmiques que interessats en el que passa a la comarca”.

Continuen les negociacions

Per la seva banda, el nou president comarcal d'ERC, Eduard López, assegura que la formació republicana ha estat oberta a la negociació amb CiU i que, si bé “no s'ha contemplat un acord bilateral, si que es va pensar en un govern amb la presència de CiU”. ERC, que ha proposat l'alcalde d'Argentona, Antoni Soy, com a candidat a la presidència del consell, assegura que les negociacions encara estan obertes. El PSC coincideix en afirmar que, tot i estar molt avançades, encara no hi ha un pacte polític tancat. La negociació podria allargar-se fins el mateix dia de la constitució del nou govern comarcal, prevista per l'11 de juliol.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive