J. Vives

CiU creu que Prohabitatge vulnera la llei de Protecció de Dades

L'empresa municipal hauria demanat dades dels abonats a Aigües de Mataró per detectar vivendes desocupades

El grup municipal de CiU creu que l'empresa municipal Prohabitatge podria haver vulnerat la Llei de Protecció de Dades en haver accedit a registres personals dels abonats al servei d'Aigües de Mataró SA (AAMMSA). L'empresa municipal d'habitatge hauria demanat dades dels titulars i de lectura de les finques on el consum d'aigua és cero com a mètode per detectar finques infrautilitzades i, per tant, desocupades. L'objectiu de Prohabitatge és entrar en contacte amb els propietaris d'aquestes finques desocupades per oferir-los un seguit de garanties a canvi que la vivenda entri al mercat del lloguer a un preu assequible per al jovent, una iniciativa que s'ha anomenat Borsa de Lloguer Jove.

La formació nacionalista considera que aquesta actuació pot comportar una ingerència a la intimitat de les persones, ja que les dades suposadament consultades no formen part de cap registre o font accessible al públic. A més, l'ús que es pretén donar a aquesta informació no va dirigit a cap estudi històric, estadístic o científic. Per aquest motiu, CiU ha presentat al ple d'aquest dijous una pregunta interessant-se per si Aigües de Mataró ha cedit aquesta informació i si s'ha demanat el consentiment previ als abonats.

El president de Prohabitatge, Genís Bargalló (ERC), no ha volgut avui respondre a aquesta qüestió fins que no disposi de l'informe jurídic que s'ha encarregat per tal d'aclarir els fets. “Aquest estudi serà el que argumenti si hi ha hagut algun problema amb la protecció de dades”, s'ha limitat a explicar Bargalló, que també ha sol·licitat a CiU que retiri la pregunta del ple fins no disposar del resultat de l'informe. Tampoc el president de l'àrea de serveis territorials, Joan Antoni Baron, ha volgut donar explicacions i ha delegat tota responsabilitat al president de Prohabitatge: “el que se és que tenen gent pels carrers mirant si hi ha pisos buits i que han fet consultes al registre de la propietat”, ha dit Baron, “però si han demanat dades a AAMMSA ho haurà de contestar el regidor competent”.

Per la seva banda, la presidenta de l'empresa municipal Aigües de Mataró SA, Quitèria Guirao (ICV) no ha volgut parlar sobre aquest fer i s'ha remès a la resposta que el govern doni demà en el ple a la pregunta formulada per CiU.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive