Toni Rodon

Cerdanyola crea un col·lectiu per afavorir la integració dels immigrants

El CEIC elaborarà un pla de cohesió social per estudiar possibles problemes i solucions del fenomen migratori i que presentaran a l'ajuntament

El Col·lectiu d'entitats per a la igualtat de drets al barri de Cerdanyola (CEICE) s'ha donat a conèixer avui dimarts dia 10 en un acte que ha tingut lloc al Centre Cívic de Cerdanyola. Aquest nou col·lectiu agrupa nou associacions del barri amb l'objectiu de vetllar, observar i realitzar propostes per afavorir una major integració i una menor discriminació a Cerdanyola. “La coordinació entre les diferents associacions per tal d'aconseguir un sol objectiu comú és amb el que treballarem”, ha explicat Julián Hernández, president de l'Associació de Veïns de Cerdanyola.

El CEICE ha engegat ja un observatori per a la immigració que permetrà analitzar el fenomen migratori del barri a través d'un seguiment exhaustiu de la seva evolució. En aquesta línia, també es realitzarà un seguiment de la procedència del flux migratori, es vetllarà perquè no hi hagi cap mena de discriminació a les persones nouvingudes i s'afavorirà la integració en un marc de cohesió social. “És positiu que hi hagi un observatori que analitzi el fenomen a nivell del barri, creiem que ajudarà a crear un més bon ambient en el futur”, ha declarat Mustafá El-Kaderi, responsable de l'Associació d'immigrants per la convivència cultural i artística.

Un barri que no presenta problemes destacats
Els impulsors del CEICE van descartar des d'un primer moment la seva creació a causa d'alguns problemes puntuals: “L'orígen el trobem per la sensibilitat de la necessitat d'una coordinació a més gran escala; el barri té els mateixos problemes que qualsevol altre”, s'han apressat a dir. Malgrat tot, els organitzadors reconeixen que volen obrir un procés de diàleg en tots els àmbits: “No volem que els immigrants siguin un punt de conflicte i per això caldrà impulsar elements com la solidaritat”, ha dit el representat de l'Associació cultural musulmana Annour, Abd-el-Krim Belbah.

Les situacions de conflicte, segons han apuntat, seran analitzades i es previndran possibles situacions que puguin perjudicar la convivència. Des que el juny del 2004 es va començar a plantejar la creació de la CEICE en el marc de l'associació de veïns, el col·lectiu ha donat a conèixer la seva intenció a totes les entitats i associacions del barri.

Un pla de cohesió social
Un dels objectius a curt termini de la CEICE és l'elaboració d'un pla de cohesió social al barri que contempli aspectes com la convivència i estudiï aspectres socials com el jovent i les dones; o polítiques públiques com l'habitatge o la sanitat. De moment, des del col·lectiu no es posen data per a la presentació del pla que ha de servir, diuen, per ajudar a les administracions, sobretot l'ajuntament, en la seva elaboració de plans i projectes destinats als immigrants.

Amb tot, l'entitat no descarta realitzar altres activitats. Aquest fet dependrà dels recursos econòmics i tècnics que disposin. El proper pas, segons han apuntat, serà reunir-se amb l'ajuntament per tal de demanar-li la seva col·laboració en la difusió de les activitats.

A més de l'Associació d'immigrants per la convivència cultural i artística, l'Associació de veïns de Cerdanyola i l'Associació cultural musulmana Annour, la CEICE està integrada per l'Associació de dones magrebines Fàtima i Feheria, l'Associació infantil i juvenil Xerinola, l'Associació Planeta, el Club deportiu SAIS, l'Escola d'adults els Tarongers i la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive