Inauguració de l'Espai Jove. Foto: Ajuntament de Mataró
Inauguració de l'Espai Jove. Foto: Ajuntament de Mataró

Cerdanyola compta amb un nou punt de trobada per als joves del barri

L'Espai Jove inaugura instal·lacions al passeig Ramon Berenguer amb tota mena de serveis per a la població de 12 a 25 anys

Cerdanyola compta amb un noi espai per als joves del barri. Es troba al passeig de Ramon Berenguer, on hi havia l'antic casal d'avis que ara s'ha traslladat a l'Espai Gatassa. L'immoble s'ha convertit en el nou Espai Jove Cerdanyola, un dels quatre que hi ha a la ciutat i que dóna servei a la població d'entre 12 i 25 anys. Compta amb 3 educadors socials i, en els seus més de 500m2, amb un seguit d'equipaments com ara una sala polivalent i una sala d'estudi i informàtica amb 20 ordinadors. L'Espai atén durant 20 hores setmanals: de 16:30 a 20:30 h, de dimarts a dissabte.

A l'igual que als altres tres Espais Joves de la ciutat (Rocafonda, Llàntia i Pla d'en Boet), el de Cerdanyola ofereix activitats en els àmbits del lleure, la cultura, la salut, la informació, la formació, el treball i la participació. Es presenten com un espai relacional, de suort a l'estudi i de dinamització socioeducativa. A través d'ells es vol que els joves de cada barri puguin gaudir de la plena ciutadania, la igualtat d'oportunitats i el desenvolupament personal, a més de tenir un altaveu per a les seves iniciatives i opinions. 

Compta amb 3 educadors socials i, en els seus més de 500m2, amb un seguit d'equipaments com ara una sala polivalent i una sala d'estudi i informàtica amb 20 ordinador

L'Espai Jove de Cerdanyola compta amb un punt d'informació i assessorament juvenil, un espai de trobada i lúdic, una sala d'estudi on poder fer els deures i preparar els exàmens i una sala d'ordinadors amb accés a Internet (en els dos casos, amb acompanyament i suport dels educadors). També s'hi duu a terme el projecte 'Proposa't', en format d'Assemblea, on els joves poden comunicar les seves idees i necessitats. A més, s'ofereix atenció a les famílies, en forma d'acompanyament del procés socioeducatiu dels joves.

Interior de l'equipament. Foto: R. G.

La Xarxa d’Espais Joves de Mataró va comptar, durant el curs 2016-2017, amb un total de 400 persones joves inscrites al servei. Per espais, l’Espai Jove Cerdanyola és el que té un major nombre de persones inscrites (35,5% del total), seguit de l’Espai Jove Rocafona-El Palau (24,8%) i l’Espai Jove La Llàntia (23,5%). L’Espai Jove Pla d’en Boet és el que té un volum de persones usuàries més reduït, que representa el 16,3% del total.

L'acte inaugural

La inauguració va tenir lloc divendres passat amb una visita de les instal·lacions i amb una festa, que va comptar amb el concert d'Oscar Torres & BNand. En el torn dels parlaments, en Ahmed Belghazi i l’Aya Isbai El Karkri han parlat en representació dels joves usuaris de l’Espai Jove Cerdanyola i han explicat les seves experiències i aprenentatges en aquest equipament municipal.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive