Interior del centre cívic Pla d'en Boet, habilitat per fer-hi tests covid. Foto: Ajuntament de Mataró
Interior del centre cívic Pla d'en Boet, habilitat per fer-hi tests covid. Foto: Ajuntament de Mataró

El Centre Cívic Pla d'en Boet s'habilita per fer tests de Covid

S'hi fan tests a persones asimptomàtiques que han estat en contacte amb positius, i serveix per descongestionar el CAP de Ronda Prim

El Centre Cívic Pla d'en Boet de Mataró s'ha habilitat com a espai per dur-hi a terme proves de detecció de la Covid-19. Una iniciativa similar a la que es va dur a terme fa setmanes quan es va reconvertir el casal de la gent gran de Rocafonda en punt per a fer-hi tests de coronavirus. Es tracta d'una iniciativa de l'Institut Català de la Salut per descongestionar els CAP, en aquest cas el de Ronda Prim i poder centralitzar els PCR en altres espais. 

Cal tenir present, que les proves a persones amb símptomes se segueixin fent, com fins ara, als centres d’atenció primària corresponents, i que en el punt del Centre Cívic de Pla d'en Boet -al carrer Juan Sebastian Elcano, número 6- es fan les proves només a persones asimptomàtiques que han estat en contacte amb un positiu, i que han estat citades prèviament des de l’Atenció Primària. Per tant no és un lloc on s'hi fan tests o cribratges generalitzats. 

L'objectiu d'aquesta mesura impulsada és establir alternatives que van més enllà dels espais propis de l'ICS. El fet d’ampliar els punts ha de permetre evitar un augment del temps d’espera per fer-se la prova, així com continuar garantint la seguretat i confortabilitat, tant de la ciutadania com dels professionals que treballen en aquests espais.

L’adequació de nous espais, externs als CAP, permet alliberar alguns dels centres que fins ara acollien aquestes proves, com és el cas del CAP Ronda Prim, on fins ara es feien les proves de detecció de la COVID-19 que a partir d’avui passaran a fer-se al Centre Cívic. El nou punt, cedit per l’Ajuntament, ha estat revisat per garantir que és adequat i que permet mantenir les condicions de seguretat necessàries, així com una correcta ventilació i la neteja que marca el protocol.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive