Manifestació contra el racisme a Mataró. Foto: R.Gallofré
Manifestació contra el racisme a Mataró. Foto: R.Gallofré

Centenars de persones es concentren contra el racisme a Mataró

La convocatòria es fa ressò del moviment mundial però incideix molt en el racisme present a escala local a la ciutat

Centenars de persones van secundar ahir la convocatòria d’una concentració antiracista a Mataró, omplint l’esplanada superior del Parc Nou. Abillades pràcticament totes amb mascareta i amb punts marcats a la sorra per garantir la separació interpersonal, l’èxit de la convocatòria suposa la rèplica local de l’onada antiracista que recorre el món.

La concentració de dimecres a Mataró va esdevenir molt més que un acte de protesta per la mort de George Floyd als Estats Units. Les vuit entitats convocants de la protesta, que van prendre la paraula, van deixar clar que la problemàtica del racisme és molt present a la ciutat pel que la referència a l’home afroamericà assassinat a Minneapolis es limitava a les samarretes i pancartes amb l’eslògan ‘Black Lives Matter’ i tota la resta de proclames tenien una clara vinculació mataronina.

La concentració la convocaven Humanity Wings, la PACC, Fridays for future, la Xarxa d’Habitatge del Maresme, Dignitat MigrantMataró LGTBIVivim DretsMataró Antifeixista i Unitat contra el Racisme i el Feixisme

Un moment de la manifestació contra el racisme. Foto: R.Gallofré


Contra les patrulles i per la regularització

Una gran pancarta penjada de la barana del Carrer Jacint Verdaguer afirmava que “les patrulles del racisme fan pudor de feixisme” en clara referència al moviment de patrulles urbanes actiu a la ciutat des de fa pocs dies. I bona part dels discursos -que amb prou feines podien sentir la majoria de persones concentrades- es van centrar en la problemàtica del padró municipal per situar el “racisme social i institucional” com un fet a la ciutat i al país.

El moviment que protesta contra el fet que l’Ajuntament no faciliti el padró a tots els sol·licitants va reivindicar el paper clau d’aquest registre local i va exigir que no només s’empadroni, sinó que també es regularitzi a totes les persones migrades: “Tots tenim dret a una vida digna, a sentir-nos part d’allà on som. La dignitat migrant és condició indispensable per la dignitat d’un poble”, va dir un dels portaveus de les entitats. Les persones concentrades van cridar proclames contra la Llei d’estrangeria, reivindicant que Mataró és antiracista o que “cap persona és il·legal”. 

La repulsa directa a qualsevol actitud racista, una crida a la renovació de permisos i a facilitar la reagrupació familiar, el dret a l’habitatge digne i una crida a mantenir la mobilització social per “contrarestar el feixisme" present a la ciutat.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive