Comissions Obreres ha denunciat aquest dijous, dia 14, que el Departament d’Educació està “actuant de manera interessada” en l’aplicació de la LEC i la voluntat de l govern de tancar més de 60 línies de P3 a l’Escola pública de cara a les preinscripcions escolars del curs 2013-2013. Màxim Fàbregas, Secretari d’Organització del sindicat d’educació de CCOO ha explicat que la voluntat del departament és “potenciar l’ensenyament concertat”. En total, al Maresme està previst que es tanquin sis línies repartides entre Mataró, Masnou, Premià de Mar, Llavaneres, Dosrius i Pineda de Mari una escola. Una reducció d’oferta educativa que pot afectar “entre 200 i 250 nens”.
Per Fàbregas, la discriminació respecte l’escola concertada és evident: “A les escoles públiques se’ls exigeix un mínim de quinze alumnes, sinó els que s’hi inscriuen són redistribuïts; a la concertada és igual que no hi arribin perquè segons el propi departament els surt a compte”. El motiu esgrimit per fer aquesta reducció és que hi ha un descens escolar de 800 alumnes, però CCOO veu “trampa”, ja que “això significaria tancar 33 grups, no gairebé setanta com han acordat”. Per això, el sindicat exigeix que hi hagi un “increment de l’oferta” fins cobrir “tot allò que sigui necessari”. Recorden que el cas de l'Angeleta Ferrer podria augmentar el problema en els propers cursos, ja que "no hi ha previsió d'un nou edifici i així ho ha deixat caure el departament d'ensenyament".
Segons Comissions, aquesta incertesa pel tancament d’oferta provoca que molts pares vagin a la concertada per jugar sobre segur, on “no tenen problemes d’acceptar més de 25 nens per aules perquè funcionen amb quotes i els surt a compte”. “Amb l’oferta actual de concertades es pot cobrir el forat que està deixant el departament”, explica Fàbregas, que per això denuncia que el moviment del govern de CiU és donar suport a l’ensenyament privat: “volen ofegar l’escola pública”.
Encarna Escribano, delecada de CCOO en educació i presidenta de la junta de personal, lamenta també que les dades que tenen s’hagin hagut de fer “preguntant a escola per escola” ja que els Serveis Territorials no els hi ha facilitat. A banda d’això, una de les crítiques més dures al departament d’educació té a veure amb “les decisions unilaterals” que han pres sense “comptar ni amb els pares ni amb la comunitat educativa”. Per això, reclamen que “rectifiquin” i obrin més oferta. Escribano ho té clar: “Han de veure que s’equivoquen, cada dia tenen manifestacions al parlament, tancaments a aules, cadenes humanes...”. Per ells, un dels problemes és haver augmentat el ràtio per aules i no fer-ho al revés. També s'han mostrat totalment contraris a possibles retallades que podrien deixar "milers de interins al carrer".
CCOO ha anunciat també que donarà suport a totes les accions i mobilitzacions que la comunitat educativa faci en contra de les propostes de la consellera Irene Rigau.
-
Comentaris