Interior d'un vehicle de Mataró Bus durant l'epidèmia de coronavirus. Foto  R.Gallofré
Interior d'un vehicle de Mataró Bus durant l'epidèmia de coronavirus. Foto R.Gallofré

Redacció

Cau un 38% la demanda de busos urbans a Mataró

La davallada va ser del 41%, durant l’any passat, al conjunt de Catalunya

La pandèmia ha impactat fortament en l’àmbit dels busos urbans a Catalunya, que han vist com la demanda s’ha reduït considerablement durant el 2020. Així, en els municipis adherits a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) els busos urbans han patit en conjunt, durant el 2020, una reducció de la demanda del 41% en relació a l’any 2019.

A partir de l’anàlisi de 29 municipis representatius de l’AMTU, les dades indiquen que en la majoria de transports urbans la reducció de la demanda s'ha situat en la franja d'entre el 35% i el 50%. És el cas de Mataró. La capital del Maresme ha vist reduïda la seva demanda un 38% i se situa a la zona baixa d’aquesta taula. És a dir, entre els municipis que, bo i veure que baixava la demanda, han vist com es produïa de manera menys accentuada. En altres poblacions catalanes, la davallada ha sigut molt més notable. És el cas, per exemple, d’altres localitats del Maresme; Vilassar de Mar i Cabrera (45%) i El Masnou (47%). Molt lluny encara, de totes maneres, del registre a Vilafranca del Penedès, que encapçala la taula amb un caiguda del 73% interanual.

Les restriccions de mobilitat imposades per la pandèmia han frenat, de fet, la tendència a l’alça que s’havia iniciat al mes de gener de 2020 amb un 5% més de demanda, i que al febrer ja era del 7% més que a l’any 2019. Amb l’arribada del confinament, i malgrat que la prestació del servei no es va aturar en cap moment, al mes de març es produeix una reducció dràstica de la demanda (-52%) en el conjunt dels municipis de l'AMTU, que arriba als seus valors més alts als mesos d’abril (-90%) i maig (-81%). A partir del mes de juliol, en canvi, comença a haver-hi una certa estabilització, amb reduccions d'entre el 30 i el 40% respecte l’any anterior, xifres que es van mantenir fins a final d’any.

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Montserrat Fa 5 mesos
Tinc 1 abonament comprat del Març de l'any passat; només n'he fet ús d'1 viatge, el d'aquell dia. Aquell mateix vespre ja va començar la película de terror amb lo d'Odena. El govern ens ven la moto dels contagis en tocar les coses, i de la necessitat del distanciament i de la perillositat que comporta no fer-ho, ens tanquen 3 mesos a casa... En algun moment heu vist algú netejant o desinfectant l'interior dels busos cada "X" parades? però als bars i gimnassos es obligat fer-ho. Jo no hi p
Mataroní Fa 5 mesos
A part del poc us, la gent que venen tickets falsificats sota preu desde fa anys i ningú talla aquest práctica delictiva.
Capgros Fa 5 mesos
Els busos de Mataró són una merda, algú ho havia de dir

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive