El president d'Òmnium Cultural Mataró-Maresme, Carles Estapé, escriu aquest article dedicat al dirigent empresonat
El president d'Òmnium Cultural Mataró-Maresme, Carles Estapé, escriu aquest article dedicat al dirigent empresonat

Carta de Nadal 2020 a Jordi Cuixart

El president d'Òmnium Cultural Mataró-Maresme, Carles Estapé, escriu aquest article dedicat al dirigent empresonat

Estimadíssim Jordi. Ja fa més de tres anys que no et tenim al costat en els nostres actes, que no sentim la teva veu a les trobades territorials. Quatre Nadals lluny de casa, massa Nits de Santa Llúcia sense veure’t al faristol i malgrat tot, has de saber que et sentim més a prop que mai, perquè la teva força, la teva determinació i la teva dignitat continuen més vives que mai.

La venjança injusta i desbocada de l’Estat Espanyol es tradueix en el dolor de la teva absència però també en la persistència tossuda de totes les nostres lluites.

Amb tu i també sense tu hem après a compartir les lluites, les esperances i sobretot el futur dels ciutadans de Catalunya.

Hem après a entendre aquest país que volem lliure i n’hem descobert les injustícies, les mancances i les febleses de forma crítica, però també tot el potencial que aporten la diversitat i les contradiccions que el conformen.
Amb tu i sense tu, també, hem après que no hi ha cap altra nació que aquella que es construeix conjuntament als carrers, a les places, a les empreses, als sindicats i al teixit social reconeixent i acollint amb els braços oberts totes les persones que hi volen viure. I sabem molt bé que els qui difonen els discursos de la por, l’exclusió, la intolerància i la xenofòbia només són patriotes dins l’estúpida cova de les seves ideologies indignes.

I sabem que aquest país que volem just només serà lliure si totes les persones que hi viuen s’hi senten incloses, implicades en el seu present i el seu futur. Perquè no hi ha cap altre futur possible que aquell que sabrem compartir amb tothom sense deixar-nos ningú enrere.

Amb tu, i també sense tu, hem après a persistir  en la lluita per la llibertat i la justícia, i hem entès que la lluita no violenta, democràtica, tossuda i determinada és un camí llarg que cal recórrer amb l’estratègia i la paciència d’un viatger assenyat i amb la il·lusió d’aquell qui descobreix, a cada pas, nous companys de viatge amb els que acabarem junts el camí o en farem junts algunes etapes.

Sabem que ens enfrontem a un estat demofòbic implacable davant la dissidència, tu mateix i els teus companys de presó, i els exiliats i les quasi tres mil persones represaliades en patiu les pitjors conseqüències. Però perquè ho sabem i perquè ens volem lliures, renovem cada dia la nostra determinació i el nostre compromís amb la llibertat i l’exercici de l’autodeterminació que continua essent l’objectiu de tants anys de mobilització cívica i democràtica.

Bon Nadal, amic; les abraçades que ens farem quan siguem lliures seran el fonament d’un futur que és possible perquè ens hi hem deixat la pell i els ossos.

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Juan Fa 6 mesos
No és axiò company no és això, pel que van lluitar tanta gent, . És trist que només càpiga en la vostra Catalunya la meitat de la població, Jo els vull a casa, una abraçada Carles.
Leatherface Fa 7 mesos
Supremacistas con tufo a fas cismo , vividores de lo público. Una secta de fanáticos que viven para y por el odio. No merecen ni el aire que respiran.
Amadeu Casanovas Fa 7 mesos
Un contingut emotíu i exemplar. Felicitats senyor Estapé.
María Fa 7 mesos
Que uns sectaris digueu que no us deixeu a ningú té gràcia. Solament esteu per als que us voten i tenen la vostra radical, minoritària e interessada ideologia per tapar els escàndols corruptils dels Pujols. I després la culpa la foteu als demés mentre us seguiu omplint butxaques i estomacs en subvencions públiques a les vostres institucions pagades per tots fins i tot els que volen sapiguer res de la vostra secta interessada per enriquir els de més a dalt. Però ja no enganyeu més els

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive