-
-

capgros.com

Carrer Rosselló, eix comercial subjecte a les transformacions de Cerdanyola

Les botigues del carrer comercial per excel·lència del barri més gran de Mataró està marcat pels canvis en la població

El barri de Cerdanyola, un dels més grans de Mataró, és a nivell comercial un dels centres més dinàmics de la ciutat. I dins el centre comercial de Cerdanyola, destaca històricament el carrer Rosselló com l’eix que concentra una gran part de les botigues del barri. El comerç de Cerdanyola i del carrer Rosselló en concret ha estat tradicionalment, per definició, comerç de proximitat, configurat per petites botiguers de tipus familiars, molt enfocades a un tipus de client del mateix barri, on destaca el tracte personalitzat i el botiguer “de tota la vida”. Botigues com Civit, de productes de drogueria, perfumeria i pintures, la joieria Garcia o la botiga de roba Massana es poden explicar la història del carrer i del barri, ja que en alguns casos fa més de 40 i 50 anys que estan instal•lades al carrer Rosselló  hi ha viscut de primera mà els canvis que s’hi ha anat produint.  Canvis que han estat marcats, des de sempre, pels moviments migratoris, tant el de la immigració espanyola dels anys 60 com el de l’arribada de nous ciutadans de països extracomunitaris dels darrers anys.

La pròpia configuració del barri, amb un terç de la seva població d’origen estranger, ha fet que en els darrers anys el perfil del comerç a la zona s’hagi anat transformant. Algunes de les botigues de sempre han anat tancant per donar pas a nous establiments regentats per ciutadans nouvinguts procedents de la Xina, del Marroc o del Pakistan. Així, a les joieries, drogueries, botigues de roba, finques i altres comerços, s’hi ha sumat bars, supermercats, fruiteries, carnisseries, locutoris i altres botigues on s’hi poden trobar botiguers i productes arribats de nous indrets. També la clientela habitual ha anat canviant en funció dels moviments migratoris que defineixen el barri. 
 
Però tret d’algunes de les botigues històriques que continuen al peu del canó, la realitat avui és que les botigues obren i tanquen amb força celeritat. Això es deu en part al perfil d’una part dels comerciants que avui regenten botigues al carrer Rosselló, sotmesos a molta mobilitat i canvis. Però també a la situació econòmica que afecta al comerç com a tants d’altres àmbits. Una parts dels botiguers continuen associats a la Unió de Botiguers per mirar de portar a terme accions de dinamització comercials com ara jornades de botigues al carrer i fires a l’aire lliure que permetin donar a conèixer comerços i productes als veïns.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive