Un instant de l'actuació. Foto: Imma Dorda / Capgrossos
Notícies relacionades
Un instant de l'actuació. Foto: Imma Dorda / Capgrossos

Els Capgrossos tornen als assajos i ja pensen en les primeres diades

El protocol de la represa obliga els castellers a estar vacunats i inscriure’s per poder anar als assajos

Els Capgrossos de Mataró tornen aquest dimarts, dia 21, als assajos. Seran els primers assajos castellers “normals” des de l’inici de la pandèmia, d’acord amb totes les mesures del protocol per la represa aprovat pel Procicat. La cap de colla dels blaus Roser Herreros explica, a més, que tenen previstes fins i tot actuacions per les properes setmanes.

La colla mataronina recupera la dinàmica de doble dia d’assaig setmanal a partir d’ara i fins que acabi la temporada, el novembre. Els Capgrossos tenen ganes de castells i s’han estudiat el protocol de mesures de seguretat Covid aprovades per adaptar la seva dinàmica a tot el que estipula la Generalitat. De fet, la gran majoria de colles ja han reprès la seva activitat i aquest cap de setmana s’han vist les primeres actuacions castelleres en 19 mesos.

Quatre diades

Roser Herreros és la cap de colla dels Capgrossos i explica que “estem contents perquè ens tornen a deixar fer castells amb certa normalitat. De moment reactivarem els assajos i també farem algunes actuacions”. Els Capgrossos, explica la coneguda castellerament com a ‘Herre’, poden actuar al Mercadal de Reus, a Sant Narcís de Girona, per Tots Sants a Vilafranca i a Mataró en motiu de la Diada Mariona Galindo Lora. Es plantegen aquestes quatre actuacions sense pressió castellera afegida. La cap de colla explica que “hem estat pràcticament dos anys sense fer castells i ara tindrem un mes i mig de temporada, amb el condicionant del temps que ha passat i que podem ser pocs. Amb 160 persones el màxim és fer castells de 8 i la intenció seria poder-ne fer”. Herreros demana la implicació de la massa social de la colla i explica que “vetllarem que siguem 160 i que tinguem les peces necessàries per garantir la seguretat dels castells”.

Ser un màxim de 160 castellers és un dels requisits del nou protocol de represa castellera que els Capgrossos aplicaran estrictament. La inscripció prèvia i el registre o l’ús de la mascareta en són d’altres.


Les mesures de la represa castellera

 • Els castellers que participin en la construcció dels castells han d’haver certificat que es compta amb la pauta de vacunació completa o amb una PCR negativa en les darreres 48 hores a les actuacions i una prova TARS negativa als assajos. 

 • Les persones vacunades hauran de demostrar-ho mostrant el certificat que ho acrediti disponible a La Meva Salut. 

 • A les persones que no s’han vacunat encara, però que ho facin en els propers dies, la colla finançarà les proves corresponents als assajos i a les actuacions entre la primera i la segona dosi. 

 • Els menors de 12 anys s’hauran de fer un test d’antígens ràpid abans de cada actuació. Aquestes proves seran salivals i aniran a càrrec de la colla. 

 • L'ús de la mascareta FFP2 serà obligatòria durant tot l’assaig i/o actuació. La colla en posarà a disposició dels socis per preu d’1€. 

 • L’accés als assajos serà per la porta del Passatge Mariona Galindo, des d’on es portarà el registre dels assistents. 

 • Caldrà inscriure’s prèviament als assajos i a les actuacions. El dia de l’assaig o l’actuació caldrà mostrar l’entrada i el certificat de vacunació abans d’entrar.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive