Can Soleret obre com a alberg del fred per a persones sense sostre. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Can Soleret obre com a alberg del fred per a persones sense sostre. Foto: R. Gallofré

Can Soleret obre com a alberg del fred per a persones sense sostre

Mataró activa el Protocol per baixes temperatures davant la previsió d’un cap de setmana gèlid

L’Ajuntament de Mataró ha activat el Protocol per baixes temperatures aquest divendres al migdia. Ve un cap de setmana gèlid, com ja han anunciat els diferents serveis meteorològics i especialment a les matinades es produirà un descens de la temperatura, que pot baixar dels zero graus.

El protocol per baixes temperatures estableix les mesures de prevenció i previsió durant l’episodi, i també manté les pautes operatives d’intervenció i circuits de coordinació entre els diferents serveis que en formen part.


Les mesures previstes


  • S’habilita l’alberg del fred a Can Soleret entre les 22 i les 8 h per atendre les persones sense sostre que necessitin passar les properes nits a cobert.
  • El servei de Benestar Social activa el protocol d’avisos per fer arribar els consells de protecció davant situacions de fred intens a prop de 1.400 persones usuàries del servei de teleassistència i de les empreses d’atenció domiciliària, i també es fan trucades de seguiment a les persones més vulnerables i fràgils, principalment a la gent gran que viu sola i amb malalties cròniques.
  • El Protocol per baixes temperatures també contempla el tancament del sistema de reg de les zones verdes i les fonts ornamentals per evitar el trencament de les canalitzacions i la formació de plaques de gel. En aquesta ocasió, però, no caldrà fer-ho ja que les fonts estan tancades des que es va decretar l’alerta per sequera.

Està coordinat pel Servei de Protecció Civil i en formen part els serveis municipals de Policia Local, Espais Públics, Mobilitat, Benestar Social, Atenció Ciutadana, Comunicació, Promoció de Ciutat i Comerç, les direccions d’Esports, Cultura i Ensenyament, l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats; Aigües de Mataró, i també els Serveis d’Atenció Primària del Consorci Sanitari del Maresme, l’Institut Català de la Salut i Creu Roja Mataró.

Recomanacions a la població

L’Ajuntament recomana a la població que es mantingui informada sobre l’evolució de les condicions meteorològiques i segueixi els consells de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya davant situacions d’onada de fred i baixes temperatures. Especialment s’aconsella evitar els canvis sobtats de temperatura i estar pendent sobretot de les persones grans, els nadons i infants, i les persones amb problemes respiratoris; vestir-se amb roba adient pel fred si s’ha de sortir de casa i protegir-se cara i cap.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Mataroní empipat Fa 1 any
l'altre dia la policia municipal pasa per davant d'un sense papers i sense sostre que viu al pas subterrani entre el carrer floridablanca i l'espigó. Ni es van fixar. El sense sostre continua allà. Ni tant sols per aixó serveix la policia municipal.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive