Can Marfà, en el mapa mundial del turisme industrial. Foto: P. Masramon
Notícies relacionades
Can Marfà, en el mapa mundial del turisme industrial. Foto: P. Masramon

Can Marfà, en el mapa mundial del turisme industrial

Un total de 19 museus i espais patrimonials del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya s’han incorporat a l’European Route of Industrial Heritage (ERIH)

El museu Can Marfà Gènere de Punt de Mataró ha estat seleccionat per formar part de l'European Route of Industrial Heritage (ERIH), una xarxa mundial que té com a objectiu protegir i promoure el patrimoni i la cultura industrial. Aquesta incorporació situa el museu de Mataró en el mapa internacional del turisme industrial i el consolida com un punt d'interès d'importància.

ERIH va ser creat a finals dels anys 90 amb l'objectiu de potenciar la cultura i el turisme industrial en antigues regions industrials. Avui en dia, és la xarxa més gran del món dedicada a protegir i promoure el llegat industrial, i va ser reconeguda pel Consell d'Europa el 2019 com a Itinerari Cultural Europeu. ERIH agrupa més de 2.200 llocs d'interès de 51 països europeus que expliquen la història industrial i ofereixen una experiència innovadora als visitants.

Una de les dues úniques distincions de Catalunya

Dels 2.200 llocs d'interès de la xarxa ERIH, només 112 tenen la distinció d'Anchor Point o Punt d'Ancoratge, que són els llocs d'importància excepcional en termes de patrimoni industrial i ofereixen una experiència d'alta qualitat als visitants. A més de Can Marfà Gènere de Punt Museu de Mataró, l'única altra institució de Catalunya que té aquesta distinció és el Museu AGBAR de les Aigües a Cornellà de Llobregat.

Can Marfà Mataró s’esborra de la xarxa de turisme industrial de Catalunya
Can Marfà Mataró

El 'sistema' del MNACTEC de Terrassa


El museu Can Marfà Gènere de Punt és un dels 19 museus i espais patrimonials que formen part del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) i s'han incorporat a la ruta ERIH com a nova ruta regional. Aquesta incorporació posa Catalunya al mapa com una de les regions de referència en turisme i cultura industrial.

El Sistema MNACTEC és una proposta museística singular que explica la societat industrial a Catalunya a través dels seus centres museístics i patrimonials. Els 26 museus i centres del sistema són independents i destaquen per la seva singularitat i per mostrar diferents àmbits i processos de la societat industrial catalana.

L'entrada de Can Marfà Gènere de Punt Museu de Mataró a la Ruta Europea del Patrimoni Industrial és un reconeixement a la seva tasca en la preservació i difusió del patrimoni industrial de la ciutat. Aquesta incorporació permetrà que el museu sigui descobert per un públic més ampli i consolidarà el seu paper com a referència en el turisme cultural i industrial. És un orgull per Mataró veure com el seu museu s'uneix a aquesta prestigiosa xarxa internacional i posa en valor la història industrial de la ciutat.


 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive