Representants del projecte, explicant-lo a la premsa
Representants del projecte, explicant-lo a la premsa

V. B.

Can Fugarolas, una antiga nau que aspira a ser un centre social i cultural

Diversos col·lectius lloguen aquesta enorme edifici en desús per convertir-la en un espai autogestionat, sostenible, seu d'entitat i d'empreses

Can Fugarolas és un antic concessionari al barri de l’Havana que es convertirà en un centre social i cultural. Així ho pretenen com a mínim diverses entitats que s’han instal·lat en aquesta enorme nau industrial del carrer Tolon. Taller d’Idees, l’espai de circ Cronopis, Viver d’empreses i Estudi Audiovisual són els quatre col·lectius que, de moment, tiren endavant el projecte, que aspira a ser un centre autogestionat i sostenible, amb una triple vessant social, cultural i laboral.

El projecte recorda en certa manera el casal okupat de La Fibra, a Rocafonda, tant per la tipologia d’edifici com per les característiques del projecte que s’hi vol realitzar. Però amb una diferència substancial: Can Fugarolas no està okupat, sinó que les entitats l’han llogat al seu propietari. L’edifici, ubicat al carrer Tolon, compta amb tres plantes i 4000m2, a més d’un gran pati. Les possibilitats que ofereix són enormes, però requereix de molta feina de rehabilitació que les entitats reconeixen que no poden fer soles. Sense comptar amb cap suport públic, els gestors han decidit obrir un Verkami que els ajudi a finançar les diferents fases d’obres que han planificat per tenir l’edifici en condicions. Degut al seu estat, han aconseguit un bon preu de lloguer tenint en compte les dimensions de l’immoble.

En paral·lel a la rehabilitació, Els diferents col·lectius que comparteixen l’espai aniran desenvolupant l’ambiciós projecte, recalcant que està obert a altres entitats i iniciatives. Can Fugaroles comptarà amb un viver d’empreses i un espai de coworking, amb l’objectiu de donar sortida a nous projectes socials, compartint oficines i recursos i potenciant el treball en xarxa. A més, s’hi instal·larà l’Estudi Audiovisual, un projecte que vol donar cabuda a diferents discipliens artístiques relacionades amb aquest àmbit. Així mateix, Can Fugarolas funcionarà com a seu de dues entitats, el Taller d’Idees, que treballa amb persones amb discapacitat, i Cronopis, el col·lectiu de circ que fins ara estava a la fàbrica Fàbregas del Paper (han hagut de marxar perquè allà s’hi farà la nova escola Angeleta Ferrer).

Oberts a idees i projectes
Els responsables del centre també esperen aprofitar el gran pati per fer-hi activitats a l’aire lliure i poder instal·lar-hi horts urbans. Tot plegat, alimentat amb energies renovables, i de manera autogestionada, planificant i organitzant els projectes que s’hi dugin a terme amb la participació de tots els actors i col·lectius que en formin part. Entre les activitats previstes, hi ha cursos i tallers familiars de circ, cabarets, xerrades, cursos a càrrec del Taller d’Idees. Sempre, però, amb la voluntat d’obrir-se altres entitats i col·lectius amb voluntat d’impulsar-hi iniciatives de caire social i cultural.Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive