Reciclatge d'ampolles de vidre
Reciclatge d'ampolles de vidre

Campanya perquè bars, restaurants i hotels de Mataró reciclin els envasos de vidre

L'Ajuntament la duu a terme amb la col·laboració d'Ecovidrio i preveu sancions si no es fa una correcta separació dels residus

Bars, restaurantsi hotels de Mataró generen el 52% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús de tota la ciutat. L'Ajuntament, en col·laboració amb l'entitat Ecovidrio, ha iniciat una campanya adreçada a aquests establiments on se'ls informa de l’obligatorietat de separar els residus d’envasos de vidre tal com recull la legislació vigent. Per promoure-ho, se'ls lliuraran cubells gratuïts perquè separin els residus de vidre.

Durant aquest estiu un equip d’informadors ambientals acreditats visitaran tots bars, cafeteries, restaurants i hotels per informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus. També se'ls informarà de les sancions en cas d'incompliment, i es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

La campanya compta amb el suport d’Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre que gestiona el reciclatge dels residus d’envasos de vidre. Serà Ecovidrio qui lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin. En les posteriors visites, es faran mini auditories per comprovar si els establiments separen el vidre correctament i, si no ho fan, se’ls lliurarà una carta d’advertiment. En cas que, en una tercera visita l’establiment segueixi incomplint la normativa, l’Ajuntament valorarà iniciar un procediment sancionador.

Segons el que marca la la Directiva Europea del sector, l’any 2020 s’hauran de recollir selectivament el 50% dels residus que generem, en comptes del 35% que es van recollir a Mataró el 2018.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive