Focs per Santa Bàrbara.

Campanes i pirotècnia per celebrar Santa Bàrbara a Mataró

Com cada 4 de desembre, un repic general de campanes i un petit castell de focs ha servit per celebrar la patrona dels campaners

Què són aquests petards i per què toquen les campanes? Aquesta doble pregunta és habitual que se la facin molts mataronins cada 4 de desembre, si són prop de la Basílica de Santa Maria. La repicada especial de Santa Bàrbara, patrona dels campaners, sempre sorprèn i és una de les més espectaculars del nodrit calendari de repics manuals al campanar d’aquesta parròquia.

Cada any per Santa Bàrbara, és a dir el 4 de gener, els campaners de Santa Maria fan repicada especial en honor de la seva patrona. Santa Bàrbara, de qui diu la dita que la gent només se’n recorda quan trona, és la patrona de tots els gremis i col·lectius que tenen precisament en el soroll el seu comú denominador. Patrona dels miners, patrona dels artillers, dels pirotècnics i també dels campaners.

La repicada de Santa Bàrbara és general, amb les cinc campanes del cloquer del campanar de Santa Maria en doina i dura 15 minuts, just abans de l’ofici de vespre diari a la parròquia. El que fa especial la repicada és que els campaners acompanyen amb algun artilugi pirotècnic la seva celebració nocturna de la patrona. 

Enguany una cascada d’espurnes des de dalt del cimbori, coets i unes bateries pirotècniques han fet el fet per delit de diversos passejants del Centre, si bé coets i campanes s’han sentit per bona part de Mataró.

 

Comentaris (2)

pau Fa 1 any
15 minuts de sorolls inadmisibles aquestes hores de la nit, on part de nenes i nens estan dormint i fen passar malament als animals de companyia (gossets/es), tenen por als petards.
roberto rodrigo Fa 1 any
Que sería de Mataró si no pudiera tirar petardos????? ufffff

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive