-
-

V. B.

Cambra de Comerç vol una alternativa a l’N-II més ràpida i menys permeable

L'estudi presentat per l'entitat creu que és més rentable prioritzar la connectivitat amb Barcelona que la comunicació amb els municipis del Maresme

La Cambra de Comerç creu que l’alternativa a l’N-II al seu pas pel Maresme més rentable a nivell econòmic i social és una via ràpida, amb calçades separades i enllaços a diferent nivell, que permeti una velocitat sostinguda de 100 kilòmetres per hora i que sigui capaç d’assumir vehicles que facin trajectes llargs. Així ho apunta un estudi confeccionat per l’organisme que s’ha presentat aquest dijous a Mataró, i que entra en una certa contradicció amb els postulats de la Comissió de Mobilitat del Consell Comarcal. Aquest ens aposta per un model diferent, basat en una via alternativa que prioritzi la connectivitat entre els municipis de la comarca, més lenta i permeable, enllaços a un sol nivell amb forma de rotondes, que assumeix el trànsit de l’actual N-II però que deixi l’autopista C-32 com a principal via d’accés a Barcelona. Cambra de Comerç, però, considera que el model defensat per la comissió és menys rentable que la seva aposta per una via que ells anomenen “d’alta capacitat”.

De fet, l’estudi de la Cambra de Comerç s’ha basat en l’anàlisi comparatiu de les dues propostes que han sortit fins ara del Consell Comarcal sobre el model del vial alternatiu a l’N-II, a través d’un seguit de criteris econòmics com el cost/benefici, el període de recuperació de la inversió o la taxa interna de rendibilitat. Tot i que el Consell prefereix ara la primera proposta, més permeable, lenta i amb major connectivitat entre els municipis, la Cambra recomana la segona, més ràpida però menys permeable. “En termes de rendibilitat econòmica, aquesta proposta és molt més atractiva”, ha assegurat Irene González, enginyera del gabinet d’infraestructures de la Cambra, encarregada de presentar l’estudi. Segons les dades de l’estudi, una via de calçades separades i enllaços a diferent nivell i amb una velocitat mínima de projecte de 100 km/h dóna més garanties a l’hora de solucionar els fluxos de mitjà i llarg recorregut que no pas el primer model. Tot i així, González ha reconegut que el model que ells defensen ofereix “menys connectivitat i penetració local”. Segons les dades de l’estudi, el model de via que proposen podria arribar a absorbir el 40% del trànsit que circula actualment per la C-32, mentre que l’altra proposta, per les seves característiques més urbanes, tan sols assumiria un 10% d’aquest trànsit.

Posteriorment, el director del Gabinet d’Infraestructures, Salvador Curcoll, ha defensat que la carretera alternativa que proposen “també és la més rentable socialment” i que no es tracta d’una autovia, ja que comptaria “amb molts més nivells d’accés”. En la seva intervenció, l’alcalde Joan Antoni Baron ha apuntat que l’estudi de la Cambra “dóna més dades” que caldrà tenir en compte, però ha recalcat que una de les prioritats principals és “la connexió entre les viles de la comarca, que ara mateix és gairebé impossible”. Baron considera que aquesta nova infraestructura “no ha de servir perquè els treballadors puguin anar més ràpid a Barcelona, sinó perquè no necessitin anar-hi per treballar”, en referència a la voluntat de fer del Maresme una comarca més productiva i capaç de retenir els seus treballadors.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive