Caldera durant l'acte.
Caldera durant l'acte.

Vern Bueno

Caldera destaca a Mataró la importància de la nova Llei de Dependència

El ministre de Treball i Afers Socials assegura que serà la llei "més important de les properes dècades"

El ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, ha explicat avui a Mataró les característiques de la futura Llei estatal de Dependència. La conferència s'ha celebrat a la Sala d'Actes de Caixa Laietana, que ha quedat petita per acollir tot el públic que s'hi ha acostat, i ha servit per conèixer els detalls d'aquesta futura llei d'ajuda a les persones amb dependència (aquelles qui no es valen per si soles en la seva activitat quotidiana) redactada pel govern socialista, que es tramitarà al Congrés dels Diputats el proper mes de març. Caldera, acompanyat per l'alcalde Joan Antoni Baron i el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha assegurat que aquesta és la llei "més important de tota la legislatura i, fins i tot, dels propers decenis".

Segons les previsions de l'executiu, l'aplicació de la legislació comportarà una inversió de 9.300 milions d'euros, a compartir entre l'administració central, les comunitats autònomes i els ajuntaments. Aquestes xifres són una mostra de què, segons Caldera, el govern espanyol vol situar les polítiques socials "al cor de les nostres prioritats". El responsable estatal de treball i afers socials ha recordat que, des de que ocupa el seu càrrec, la ocupació laboral dels discapacitats "ha augmentat un 30%", cosa que demostra, al seu parer, la voluntat del seu partit de "garantir la igualtat de drets" a qualsevol punt de la geografia espanyola.

Caldera ha recordat que les previsions indiquen que, a l'any 2015, es comptabilitzaran a tota Espanya un total d'un milió i mig de persones amb dependència. Per això l'executiu ha elaborat una llei que preveu, en paraules del ministre "un sistema de qualitat, basat en el model nòrdic", finançat pels impostos dels ciutadans i per les aportacions dels usuaris segons la seva capacitat econòmica, tal i com passa a països on ja disposen d'una llei similar des de fa anys, com Alemanya o Suècia. Un equip de valoració serà l'encarregat de valorar el cas de cada persona, per tal d'atorgar-li les ajudes que requereixi el seu nivell de dependència.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive